Veliki uspjeh širokobrijeških gimnazijalaca na međunarodnom matematičkom natjecanju

Veliki uspjeh postigli su učenici naše Gimnazije na međunarodnom matematičkom natjecanju Klokan bez granica. U takvo natjecanje ove godine uključilo se oko šest milijuna matematičara diljem svijeta, a po prvi put i učenici osnovnih i srednjih škola iz Bosne i Hercegovine. Naši učenici u takvo natjecanje uključili su se prošle godine u suradnji sa Hrvatskim matematičkim društvom iz Republike Hrvatske i imali zapažen uspjeh. No, na ovogodišnjem natjecanju, nekoliko naših učenika ostvarilo je odlične rezultate.

Učenik četvrtog razreda Ivan Martinović osvojio je u kategoriji student (S) prvo mjesto. U istoj konkurenciji Tomislav Pavković osvojio je šesto mjesto, a Julija Kvesić bila jedanaesta. U toj konkurenciji natjecalo se 555 učenika. Šesto mjesto u kategoriji junior (J), u kojoj se natjecalo 650 učenika , osvojila je učenica drugog razreda Jelena Čolak . Katarina Kraljević i Gabrijela Galić ušli su također među deset posto najboljih u svojoj konkurenciji.

Klokan Matematičar bez granica ( KangourousansFrontieres), međunarodna je nezavisna inicijativa čija je zadaća organizirati jedanput godišnje Kangourou izazov sa temeljnim ciljem promovirati matematiku među mladim ljudima u cijelom svijetu ali isto tako i među roditeljima, nastavnicima i prijateljima.

Izazov Klokan matematičar namijenjen je učenicima osnovnih i srednjih škola. Temeljni cilj takvog natjecanja je omogućiti učenicima da se zabave, nešto novo nauče, te pokažu kako otvorenu, tako i prikrivenu darovitost.

U Bosni i Hercegovini Klokan matematičar podijeljen je u sedam kategorija: školarac – 2 razred osnovnih škola, PreEcolier – 3 razred osnovnih škola, Ecolier – 4 i 5 razred osnovnih škola, Benjamin- 6 i 7 razred osnovnih škola, Cadet (C)– 8 i 9 razred osnovnih škola, Junior (J)- 1 i 2. razred srednjih škola i Student (S)- 3 i 4 razred srednjih škola, piše Gimnazija-sb.com.

(www.jabuka.tv) 


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.