Veliki udarac: Huawei uskoro ostaje bez ključnih funkcija poput Playstorea i Gmaila

Alphabet Inc’s Google, krovna Googleova firma, prekida suradnju s Huaweijem, javio je Reuters.

Još uvijek nije riječ o potpunom prestanku poslovanja, ali je svakako velik udarac za azijsku kompaniju koja se posljednjih tjedana našla na udaru Donalda Trumpa.

Huawei će tako izgubiti pristup za nadograđivanje (updejtanje) telefona koji imaju Android. Također, izgubit će pristup Google Play Storeu i Gmailu.

Detalji ovog prekida suradnje još se uvijek dogovaraju u Googleu, piše Reuters.

Huawei će i dalje imati pristup onim verzijama Android operativnog sustava koje su besplatne, odnosno koje su dostupne preko takozvanog “open sourcea”.

Iz Huaweija zasad nisu imali komentara.

No, Google će prestati pružati bilo kakvu tehničku podršku i suradnju Huaweiu.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

  • Naravno da mozes, ova odluka zasad nema nikakve stetne posljedice za postojece uredjaje. A bojim se da ce Amerikanci slomiti zube na ovome, ima Kina s cime uzvratiti u tom ratu, brzo ce se i ova odluka promijeniti.

   1
   1
 • Nema s amerikancima šale, mada im je kasno prilično došlo iz guzice u glavu da su kinezi kopiranjem zapadnih visokotehnoloških giganta ne samo stigli ih , nego ih debelo i premašili i da ih doslovce barem zadnjih 5-19 godina špijuniraju na svim polljima.Amerikanci imaju zadnjih deset i više godina itekakvih problema sa svojim najnovijim zrakoplovima tipaF-16 ili F 35 ZBOG ELEKTRONIKE KOJA IM ZADAJE GRDNE GLAVOBOLJE I SVAKO MALO ,zrakoplov im pada i rušise.
  Američki stručnjaci za softvere i visokotehnološke industrijske grane zaključili su da je jedini mogući razlog za to što s e78% elektronskih visokotehnoloških komponenti proizvodi u Kini ILI DOLAZE IZ HONG KONGA.
  TKO JE ZA TO KRIV I TKO JE DOPUSTIO DA KINEZI PROIZVODE VISOKO OSJETLJIVE I NAPREDNE TEHNOLOŠKE SUSTAVE ZA AMERIČKO ZRAKOPLOVSTVO, OSTAJE NA AMERIKANCIMA DA TO RJEŠE MEĐU SOBOM.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.