Veliki skandal: Karabatić igrao pozitivan na koronu, a još gore je objašnjenje EHF-a

Za neke, sada je to već sasvim jasno, ne vrijede ista pravila na Europskom prvenstvu rukometaša. Iako je brojka igrača koji su pozitivni na koronavirus već debelo premašila 100 i ne spušta se, jedan igrač iz tog mnoštva može igrati.

Ne mora u izolaciju, ne sjedi pored terena sa znakom “disqualified player”, nema za njega nikakvih restrikcija…

To je Nikola Karabatić, 37-godišnji as i jedan od najboljih rukometaša svih vremena. Dobio je pozitivan nalaz nakon utakmice 1. kola drugog kruga u Budimpešti u kojoj je Francuska nadigrala Nizozemsku. Da se radi o nekom drugom, taj bi se odmah izolirao u hotelu i ne bi smo promoliti nos iz sobe dok mu se ne bi ukazao negativan test nakon nekoliko dana. No, pravila nisu za sve ista, piše makedonski portal 24rakomet.

Ne samo da se Karabatić nije izolirao, već je u subotu u 2. kolu igrao protiv Islanda! Islanđani su doduše, demolirali Francusku koju je zahvatila pandemija koronavirusa u njihovim redovima… Je li ga zbog toga stručni stožer odlučio ostaviti u momčadi, ne zna se, ali… Još je smiješnije pročitati objašnjenje Europske rukometne federacije koja je čitavo vrijeme znala što se događa.

Istina je da je Nikola Karabatić imao pozitivan test nakon utakmice protiv Nizozemske. Naši liječnički stručnjaci pregledali su njegovu povijest bolesti jer je ranije bio zaražen covidom. Na temelju antitijela, procijenili smo da smije igrati, vele iz EHF-a.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.