Veliki preokret! Čilić i Mektić pobijedili i donijeli vodstvo Hrvatskoj!

Hrvatska teniska reprezentacija nakon drugog dana dvoboja za ostanak u svjetskoj skupini Davisova kupa ima 2:1 protiv Kolumbije. Drugi bod u Bogoti danas nam je donio par Mektić/Čilić koji je slavio protiv para Cabal/Falla sa 5:7, 6:7, 6:4, 6:2, 6:4. Potvrdilo se tako da nam je igra parova veliki adut jer već dvije godine ne znamo za poraz.

Izbornik Krajan odlučio je umjesto Škugora Mektiću pridružiti Marina Čilića, ali to nije baš dobro izgledalo u početku. Susret su Kolumbijci otvorili breakom, ali naši su se nekako uspjeli vratiti na 3:3. Međutim, na samom kraju Falla i Cabal rade novi break i dobivaju prvi set 7:5.

Drugi set su naši otvorili s 2.0, ali kolumbijski par odmah se vraća i na kraju u tie-breaku dolazi do 2:0 u setovima. Tada naši počinju igrati puno bolje, ubacuju u brzinu više i rade veliki preokret.

U trećem setu napravili su break kod 1:1 i prednost održavali do kraja, da bi četvrti dobili lakoćom 6:2. Uslijedila je drama, čvrsto su se držali servisi, ali kod 4:4 naši su odigrali sjajno i oduzeli protivnicima servis. Čilić je to potvrdio servisom i nakon više od četiri sata igre počelo je veliko slavlje.

No, ono ne smije dugo trajati jer već sutra slijedi nova borba, a najviše nade polažemo u Marina Čilića koji bi, nadamo se, protiv Santiaga Giralda mogao donijeti pobjednički bod.

Podsjetimo, jučer nam je bod donio Marin Čilić, a domaćinu Santiago Giraldo koji je nakon velike borbe sa 6:4, 4:6, 5:7, 6:4, 6:2 pobijedio Franka Škugora koji je uskočio umjesto nominiranog Viktora Galovića (bolovi u leđima). Čilić je u tri laka seta pobijedio drugog kolumbijskog igrača Alejandra Gonzaleza, 484. tenisača svijeta, sa 6:1, 6:4, 6:1, nakon sat i 51 minute igre.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: