Veliki požar u centru Zagreba: Zapalila se dvorana u Jelenovcu, više osoba je ozlijeđeno

U petak prijepodne buknuo je požar u Sportskom-rekreacijskom centru Jelenovcu u Zagrebu, a visok stog gustog crnog dima vidljiv je na širem području centra grada.

Zagrebačka policija potvrdila je da je dojavu o požaru primila oko 9,50 sati.

Prema prvim informacijama s mjesta događaja, požar se proširio na obližnje automobile, a ima i ozlijeđenih osoba. Kako Jutarnji List doznaje, troje djelatnika Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba lakše su ozlijeđena. Sva trocija su hospitalizirani.

Zapovjednik postrojbe Siniša Jembrih kaže kako su kolabirali od vrućine koje isijava iznutra od požara, kao i vani od sunca.

Doznajemo i kako se požar kuhinje proširio i na restoran. Vatrogasci su probali iznutra gasiti, ali zbog vrućine su lakše stradali pa su izašli van.

– Dok su bili unutra došlo je do naglog razbuktavanja, takozvanog flashovera. Tako da je zapovjednik zapovjedio povlačenje iz unutarnje navale. Vrućinu su počele isijavati i okolne kuće, a počela je gorjeti i šuma ! – tvrdi Jembrih.

Vatrogasci su okružili požarom zahvaćenu površinu pa navodno ne postoji opasnost da se ne proširi na kuće.

Neslužbeno doznajemo da postoji šansa da je iskra iz obližnje trafostanice uzrokovala požar, ali to još nije potvrđeno. Ni građani, ni novinari ne puštaju se blizu požara jer je stanje još uvijek izuzetno opasno.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.