Veliki petak neradni dan u ŽZH

Vlada Županije Zapadnohercegovačke u utorak je na sjednici u Širokome Brijegu utvrdila tekst Prijedloga Odluke o davanju suglasnosti na Statut Javne ustanove Zavoda za javno zdravstvo Županije, kojeg je donijelo Upravno vijeće navedene ustanove, te ga uputila u daljnju proceduru Skupštine te županije.

Vlada je usvojila i Periodično izvješće o izvršenju Proračuna ŽZH za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2023. godine.

Također, usvojeno je i Izvješće o radu Javne ustanove Zavoda za odgoj i obrazovanje za 2023. godinu, Izvješće o radu Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša ŽZH za 2023. godinu te Izvješće o radu Ureda za zakonodavstvo Vlade za 2023. godinu. Također, usvojeno je i Izvješće o radu Agencije za privatizaciju u ŽZH za 2023. godinu, Izvješće o korištenju sredstava posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća u 2023. godini te Program rada Agencije za privatizaciju u ŽZH za 2024. godinu.

Vlada je donijela i Odluku o davanju suglasnosti na Financijski plan Agencije za privatizaciju u ŽZH za 2024. godinu, Odluku o davanju suglasnosti za sporazumni raskid Ugovora o zakupu šumskog zemljišta u državnom vlasništvu za podizanje višegodišnjih nasada na dijelu k. č. broj 1984/1 k. o. Jare, Široki Brijeg te Odluku o davanju suglasnosti za sporazumni raskid Ugovora o zakupu šumskog zemljišta u državnom vlasništvu za podizanje višegodišnjih nasada na dijelu k. č. broj 408 k. o. Dužice, Široki Brijeg.

Odlukom Vlade Županije, petak, 29. ožujka (Veliki petak) je proglašen neradnim danom u ŽZH.

(www.jabuka.tv)

25 komentara

 • Privatnici ce radit.Molim inspekciju taj dan da obide privatnike.Kaznite ih vise.Zasto nas djele,jedni rade drugi nerade.Sramota.Veliki petak je svakom Veliki petak.Hajde sad privatnici da vas vidimo.Propascete ako neradite,jadnici.A gazde prvi na obredu Velikog petka tako skruseni,dok im radnici umorni ne mogu ni otic.Ocemo pravdu vise u ovom gradu.Petak neradni dan za sve.

 • Inspekcija je uz gradonačelnika najveća sramota i ruglo općine Široko BRIG..POGLEDAJTE SAMO KAKO SE SJEKU BOROVI , GAJEVI UZ SPOREDNE CESTE U NAŠIM SELIMA I VIDJET ĆE TE ZASTRAŠUJUĆE PRIZORE STOTINE POSJEČENIH STABALA I SVEG DRUGOG DRVEĆA KAO DA ŽIVIMO U NIGERIJI ILI SUDANU A NE U ŠIROKOM BRIGU.Treba dignuti kaznenu prijavu i protiv inspekcije i protiv načelnika općine zato što otvoreno podražavaju ekocid i što svojim neradom , nesposobnošču uzurpiraju institucije i mjesta koja im ni po kakvom pravu i ni po kakvom znanju ne pripadaju nego rade sve suprotno od zakona kojem bi oni prvi trebali služiti..

 • Šmrc šmrc,šta vi serete nadma se inspekcija?
  Cinkaroši i udbaši.Nqjv ću udbaški grad je Široki
  Prvo veliki petak nije svetac. Drugo uvijek se radilo do 13 sati.
  A ta fratarsko hadezovska sranja nabijem na k…c.
  Pravite se da ste neki katolici a niste kalpate sitnim parama dokse podiže tijelo i krv,dakle glavni dio euharistije..
  Stoga raditi će mo kad hoćemo a kad je svetac nećemo
  I nećemo kako HDZ naredi.

 • Je je neradni, otiđite u petak do naših velikih firma pa će te vidit kako je neradni, feal, kablara, mepas, emerus, inžinjering svi će radit punom parom

 • To je za ove trgovce spas pogotovo Penavićku i Matana đavlu uvijek malo briga njih za radnike.Ali Bog vidi sve zato im radnici i odlaze.

  • Njih dvoje mora raditi pošto su tu švicarske plaće ,treba to zaraditi,oni odvajaju od sebe da plate radnika,ma ‘krasan primjer!

 • Tako je prosle godine jedan gazda na put križa,a radnici rade do 14 sati.Toliko o poštivanju radnika.Dakle on moze ic,a radnici nemogu.Hocete li umrijeti od gladi ako zatvorite dva,tri sata ranije.

 • Zasto bi veliki petak bio neradni dan? Oduvijek se kroz jutro radilo. Rugamo se muslimanima, a pretvaramo se u katolibaniju. Usjrs i uskrsni ponedjeljak su neradni dani, otkad he Boga i svijeta, ovo su izmisljotine za neradnike.

 • Postajemo katolička licemjerna džamahirija..
  Trebaju ove firme polako početi napuštati ovu usmrdjenu žabokrečinu od općine i županije.
  Zabraniti nedjelju, zabraniti subotu, uvesti neradni dan kad se kome digne neka stvar, a očekivati uplate u proračun i plaće od 2000 maraka…e malo sutra..

 • Pa kako cu na put kriza. Od Uzarica pa do Briga.Ako moram raditi do 2 sata.Zato ce moj gazda ic da se pokaze,nepita radnike zele li oni ic.Tako ti je to.Proglasen je neradni dan i morali bi svi isto uraditi i reci da se neradi.Jedino tako je ispravno,pa vidicemo.

 • Neradni ,neradni ,neradni ta nadrndali smo se id Bozica do sad.Neglumimo da je radni dan vec postivajmo tudu familiju pa ce Bog trostruko vratiti

 • Ne postuje se ni covik a ni drzava, ako je drzavno proglasen neradni onda bi to trebalo vazit za sve i to nema veze jeli to vjerski blagdan ili nesto drugo no kako su ovdje skoro svi katolici onda bi trebalo itekako neradno uvesti svaki privatnik posebno moze nadodat neradne dane ali ako je drzavno proglasen neradni dan onda treba taj za sve biti isti.

 • U Njemačkoj su i veliki petak i uskrsni ponediljak slobodni dani , prođite malo svitom i naučite nešto zaostali kamenjari a to što ste jugovići ostali na vlasti nije čudo što zaostajete 100 godina za razvitkom. Treba svakom dati motiku i dvokolicu i neka rade u zadrugama , to je najveći domet ovoga društva a nikakve firme i proizvodnja.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.