Veliki broj Širokobriježana doveo svoje ljubimce na Reviju pasa

Na parkingu pored zgrade Vlade ŽZH u Širokom Brijegu održana je IV Revija svih pasmina pasa.

Tradicionalnu reviju pasa organizira Kinološki savez Herceg-Bosne zajedno sa Kinološkom udrugom Široki Brijeg.

Dodijeljene su nagrade za dijete i psa (najbolji mladi vodič), najljepše štene (3 do 9 mjeseci), najljepšeg mladog psa (9 do 18 mjeseci) i najljepšeg psa izložbe – BIS.

Na reviji su mogli pristupiti i svi oni koji smatraju da imaju čistokrvne pse za ocjenu, ali nemaju rodovnicu. Mogućnost dobivanja “B” rodovnice, te posebno oni koji imaju Hercegovačkog goniča.

(www.jabuka.tv)

17 komentara

 • Nisam bio pa nemogu komentirati.
  Samo malo pitanje:
  Da li kinološki savez HR-HB priznaju u EU, mislim na papire za pse i drugee stvari, ko je upućen razumije šta pitam. Hvala unaprijed.

 • Da, KSHB je punopravni član FCI i svi dokumenti su međunarodno validni ukoliko je određena pasmina priznata od strane FCI

 • Jel itko od veterinara prisustvovao tj.od inspektora da se vidi imaju li psi urednu putovnicu,čip i jel uredno cjepljen pas,do sad organiziraju a osnovno cjepivo protiv bjesnoce nemaju .tj nisu uredno cjepljeni!

 • Ja bi više volio vidjeti reviju krava ili ovaca koje su tradicionalno uzgajali širokobriježani tijekom prošlih desetljeća

 • Psi koji su cijepljeni proziv bjesnoće automatski dobiju putovnicu/rodovnicu.

  Ova revija je paravan gdje bi neregistrirani uzgajivači došli do pasmina i vlasnika s kojim u dogovoru pare pse. Zbog tog veliki broj obolijeva jer se radi nekontrolirano parenje.
  Žalosno!
  Svaki legalni uzgajivač mora veterinarski obraditi pse i u kontroliram uvjetima pare iste.

  A gospodin Čolak gura u prvi plan Hercegovačkog goniča koji je sam dobio parenjem tko zna kojih pasmina.
  Da je ovo revija kako i piše, svaki pas bi bio dobrodošao

 • Imao sam veleikih problema. Imam štenad iz legla hrvatskog ovčara i sibirskog haskija. Poklanjao sam ih, ali ih nitko nije htio zbog ruske krvi u njima. Tako su slatki i umiljati, ali nitko ih neće pa neće.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.