Velike promjene u Dinamu: Za sportskog direktora dolazi legenda kluba

Ante Čačić pronašao je u četvrtak pod božićnim drvcem poklon kojem se zapravo neće radovati. Dinamov Izvršni odbor imenovao ga je v.d. sportskim direktorom, tako da u nastavak kampanje kreće na dvostrukoj dužnosti.

Čačić će pripremati momčad za proljetnu polusezonu i usput crtati kadrovsku križaljku u siječanjskom prijelaznom roku.

Ovaj drugi dio prethodne rečenice, naravno, treba uzeti s izvjesnom rezervom jer od Čačića se ne očekuje da puno križa i dopisuje po postojećem rosteru.

Na dužnost je imenovan više kao čuvar plaže u zimskom razdoblju, kako bi popunio prazninu u interregnumu. Poanta je sljedeća: klub ne želi da se transfernom politikom i dalje na daljinski upravljač iz Međugorja bavi Zdravko Mamić.

Bjegunac od zakona je ljetos već bio aranžirao višemilijunske kupovine Adriana Leona Barišića (Osijek) i Luke Kačavende (Lokomotive) te povratak Marka Pjace iz Italije, ali mu je uprava tada spustila rampu. Ovo je očito sljedeći korak u demontaži vlasti, pišu sportske novosti.

Cilj IO-a je imenovati novog sportskog direktora, dinamovca s reputacijom, po mogućnosti bivšeg igrača koji bi preuzeo nadzor nad kupovinom i prodajom igrača.

Kako čujemo, kao prvi pick figurirao je do sinoć Tomislav Butina, ali on se zahvalio na ponudi poželjevši nastaviti posao kao šef klupske akademije. Sljedeći izbor? Vjerojatno Dario Šimić.

Izvori iz Izvršnog odbora javljaju da je prvotno zamišljeni dnevni red sjednice predviđao točku potpunog razvlaštenja Zdravka Mamića, ali članovi se nakon burnog trosatnog vijećanja nisu uspjeli dogovoriti oko formulacije.

Sa jedanaest glasova za i tri protiv ipak su na koncu izglasali zaključak prema kojem klupska uprava dobiva zadatak u dogledno vrijeme imenovati sportskog direktora, a dotad će ispražnjenu funkciju obnašati Ante Čačić.

Premda se uoči sjednice spekuliralo da se Mirko Barišić koleba na klackalici između dugogodišnjeg saveznika Mamića i sve jače struje kluba koja želi presjeći niti suradnje s bivšim gazdom, predsjednik se glatko priklonio većini. Na drugoj strani, privrženi Mamiću ostali su Duško Ljuština, Damir Zorić i Marijan Primorac.

Na sjednici je usvojeno i financijsko izvješće s kojim Uprava do kraja godine ide pred Skupštinu, a sve skupa je priprema za ožujak kada slijedi redovna izborna Skupština na kojoj ćemo doznati je li Mamićev utjecaj do kraja okopnio.

(www.jabuka.tv | Foto: Ilustracija: Slaven Turk)

6 komentara

  • nikad se dinamo neće kutarisat mamića.dokje živ
    mamić je.lopov sa sto lica.kolikoje pokro novca mogobise napravit stadijon kao u real madridu ovaj smrad na sveje spreman.prodobi ćaćine i materin.kosti

    • Dok je Mamića i duh njegov u Dinamu imati ćemo moćan Dinamo i Hrvatsku repki ,a trude se mnogi to uručiti ,e nećeš razbojniče,moćan Dinamo i Hrvatska na radost narodu svom Hrvatskom,a vi šačica na aparate i čekajte i čekajte i mučite

  • Dok je Mamića i duh njegov u Dinamu imati ćemo moćan Dinamo i Hrvatsku repki ,a trude se mnogi to uručiti ,e nećeš razbojniče,moćan Dinamo i Hrvatska na radost narodu svom Hrvatskom,a vi šačica na aparate i čekajte i čekajte i mučite

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.