Poslušajte novu Severininu pjesmu koju je napisao Dino Merlin

Ja sam sretna žena, zar to nije očigledno? Sreća prati hrabre…, stihovi su kojima započinje nova Severinina pjesma Vjerujem u Boga, koju autorski potpisuju Filip Miletić kao producent, skladatelj i aranžer te Dino Merlin kao autor stihova.

Svoj doprinos pjesmi dao je i dječji zbor Zagrepčanke i dečki, otpjevavši između ostalog znakoviti stih: Moje ruke sad traže mir, malih sretnih žena običnih…, dok Darko Drinovac potpisuje režiju za spot.

Koliko je jaka veza između Severine i pjesme, interpretirao je i jedan od Severininih najbližih prijatelja:

Glazba Filip Miletić, možda najtalentiraniji autor i producent nove generacije. Tekst Dino Merlin, impresivno. Dino Merlin rijetko piše za druge, skoro pa nikada. Izvođač Severina. Ta tri imena u kombinaciji bude i obuzimaju trenutnu pažnju i poštovanje, počinjem slušati.

Prvo slušanje i dojam, Dino Merlin naslikao je segmente Severininog života i opisao ih i pretvorio u tekst ove pjesme. U samo nekoliko rečenica on uspijeva nešto što djeluje kao nešto nemoguće.

Njegove pjesme su inače iskrene i autentične, bez dodvoravanja, s lakoćom prenosi emociju i opisuje život. To se čuje i u ovoj pjesmi, gdje nepogrešivo ulazi u Severinin svijet boli, prevara i iskušenja.

Ona, diva, s patinom ranjavane žene to pjeva svom emocijom i energijom zarobljenom i zatomljenom. To može samo glas koji je proživio i preživio ispisanu priču pjesme. Glas zarobljene djevojčice u ženi, a djevojčica i žena pjevaju na ivici suza, taj dojam mudro pojačava dječji zbor koji pjeva prateće vokale.

Trepere te dragocjene životne riječi, bol, suočavanja i priznanja, ali i spoznaje da je ljubav ipak njen život i njezina snaga. Dino Merlin kao da je pisao pincetom zaključujući da žena nakon svih brodoloma ostaje i dalje snažna i vjeruje u snagu Boga. Propitkuje zašto toliko kušnji i je li ljubav i dalje obostrana.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.