Velike gužve na granicama i dionici Mostar-Jablanica

Pojačan je promet putničkih vozila i dugačke su kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina, Izačić, Svilaj, Bosanski Novi, Bosanska Dubica, Bosanska Kostajnica i Hadžin Potok.

Na ulazu u BiH kolone vozila su na graničnim prijelazima: Osoje, Gorica, Kamensko i Doljani.

I na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Najveće gužve i u utorak su na dionici Mostar-Jablanica, zbog radova u Donjoj Jablanici. Duga kolona vozila do kraja dana očekuje se i na dionicama od Jablanice prema Sarajevu.

Duge kolone vozila su u poslijepodnevnim satima i na potezu od Travnika ka Lašvi (posebno na području Viteza).

Vozače se savjetuje da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Vozače teretnih vozila moli se da, kada iza sebe primjete dugu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz prometa, kako bi se izbjegla rizična preticanja, prenosi Avaz.

Sporije, zbog radova, tijekom dana prometuje se i na putnome pravcu Čevljanovići-Nišići, kao i na raskrižju Gornja Kalesija-Sapna.

Zbog većeg klizišta na magistralnom putu Foča-Goražde (kod mjesta Filipovići), prometuje se otežano, jednim prometnim trakom.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacijskih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila prometuju preko raskrižja u Topčić Polju.

(www.jabuka.tv | Foto: HAK)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.