Podravka u centru zbivanja na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru

Podravka je i ove godine prisutna na 24. Mostarskom međunarodnom sajmu gospodarstva, koji se održava od 2. do 6. svibnja 2023. godine, s tradicionalno jednim od najzanimljivijih i najatraktivnijih izložbenih prostora.

Delegacija visokih uzvanika, predvođena direktoricom Mostarskoga sajma Dalfinom Bošnjak, te premijer Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, premijerka Republike Srbije Ana Brnabić, predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto, predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Lidija Bradara, dopredsjedavajući Doma naroda BiH i predsjedavajući Hrvatskoga narodnoga sabora BiH Dragan Čović, nakon svečanog otvaranja Sajma kao i ranijih godina, posjetila je Podravkin izložbeni prostor.

Radujemo se nastavku tradicije partnerstva s Mostarskim sajmom, jednim od najutjecajnijih i najznačajnijih međunarodnih gospodarskih susreta u ovom dijelu svijeta. Ovo je još jedna prigoda za važne susrete i razgovore gospodarstvenika, ali i posebna prilika za susrete s našim vjernim bh. potrošačima jer i ovaj će Sajam biti prilika posjetiti Podravkin izložbeni prostor i uvjerit se u kvalitetu naših proizvoda, istaknula je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić.

Ovogodišnji je nastup kompanije fokus stavio na predstavljanje nove Nutritivne strategije. Podravkina nova Nutritivna strategija do 2027. vodič je kompaniji u razvoju novih i obnavljanju postojećih receptura proizvoda, kako bi potrošačima u svim prilikama osigurali dostupne zdrave i visokokvalitetne proizvode adekvatne hranjive vrijednosti i provjereno izvrsnog okusa.

Strategijom Podravka potvrđuje posvećenost društvenoj odgovornosti i usmjerenost na zdravu, uravnoteženu, visokokvalitetnu i održivu prehranu kroz razvoj novih i inoviranih proizvoda te će svoju široku ponudu proizvoda nastaviti prilagođavati i nadopunjavati u skladu sa zdravstvenim preporukama, prehrambenim trendovima te potrebama i željama potrošača.

To uključuje proizvode s manjim udjelom soli i dodanih šećera, obogaćene vlaknima, bjelančevinama, vitaminima i mineralima, kao i proizvode bazirane na voću, povrću, mahunarkama, cjelovitim žitaricama, biljnim izvorima proteina i slično.

Svoju vezu s potrošačima u BiH Podravka brižljivo njeguje kroz razne programe vjernosti i brojne društveno odgovorne aktivnosti i projekte, kakav je netom realizirani projekt ”Ugostiteljskim školama doniramo i buduće kuhare podržavamo”, u okviru koga su osigurane donacije za 10 kabineta praktične nastave za ugostiteljske smjerove u školama na području cijele BiH, kao i donacije u proizvodima za unapređenje i olakšavanje procesa praktične nastave.

Međunarodni sajam gospodarstva okupit će, kao i proteklih godina, veliki broj izlagača te biti popraćen mnoštvom poslovnih foruma, konferencijskim programom i b2b susretima, na kojima će gospodarstvenici imati priliku razmijeniti iskustva, proširiti krug poznanstava, unaprijediti vlastito poslovanje kroz sklapanje ugovora, kao i mnoštvo edukacija koje će biti na raspolaganju.

Važan dio Sajma, uz susrete gospodarstvenika, svakako će biti susreti visokih izaslanstava zemlje partnera i zemlje domaćina kao i izaslanstava iz regije.

Podravka zauzima jedno od najznačajnijih mjesta u gospodarstvu BiH, ali i Hercegovačko-neretvanskoj županiji, što se tradicionalno potvrđuje na svim sajamskim priredbama, posebice na Sajmu gospodarstva u Mostaru, već više od dva desetljeća.

*Sponzorirani članak