Velike gužve na granicama 1. svibnja, evo na koje granične prijelaze ići

Na mnogim graničnim prijelazima uoči i tijekom uskršnjih blagdana vladale su ogromne gužve, a slična situacija se očekuje i za prvosvibanjske praznike.

Očekuje se da će mnogi bh. građani spojiti vikend s neradnim danima i zaputiti se izvan BiH, dok će s druge strane zasigurno i mnogi državljani BiH koji žive u susjednim i drugim zemljama u tom razdoblju krenuti prema BiH, pišu Nezavisne.

I pored velikih gužvi koje u vrijeme praznika vladaju, mali je broj onih građana koji u ovakvim situacijama koriste sporedne prijelaze.

Svima koji odluče posljednjeg dana travnja krenuti ka jugu i koji planiraju koristiti granični prijelaz Doljani, preporuka je da izaberu Gabela Polje, ili da se odluče za Bijaču ili Crveni Grm.

Što se tiče sjevera naše zemlje, zastoji su trenutno višesatni na prijelazu Gradiška, ali i na prijelazu Donja Gradina također je velika frekvencija vozila.

Kako navode iz BIHAMK-a, na graničnim prijelazima Novi Grad, Izačić, Orašje, Gradiška, Brod i Velika Kladuša duga su zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine.

Iz ove službe savjetuju građanima koji tijekom praznika namjeravaju putovati izvan zemlje ili iz inozemstva dolaziti u BiH da za sve informacije kontaktiraju dežurnu službu na broj 1282 te da koriste kamere koje emitiraju uživo s većine graničnih prijelaz kako bi se uvjerili direktno u stanje i eventualne gužve.

Također, preporuka je građanima da izbjegavaju dolazak na granične prijelaze u jutarnjim satima jer su tada najveće kolone te da prije putovanja provjeravaju validnost svojih putnih isprava.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.