Velika količina smeća oko SKB Mostar, posebna zabrinutost zbog medicinskog otpada

Velika količina otpada okružuje Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar, a mještani su najviše zabrinuti zbog medicinskog otpada.

Građani su posebno zabrinuti zbog brige da se među nagomilanim otpadom krije i onaj medicinski, javlja Klix.ba.

Krajem lipnja ove godine aktivisti su otkrili kako mostarska komunalna poduzeća medicinski otpad iz dvije bolnice odlažu na divlje deponije.

Rukovodstvo problemima opterećene deponije Uborak, kojoj je Federalno ministarstvo okoliša i turizma uskratilo izdavanje nove okolišne dozvole, optuživano je da na deponiju dopušta odlaganje animalnog i medicinskog otpada, što je strogo zabranjeno.

(www.jabuka.tv)


24 komentara

  • Pa je li to struka upravo premijera HNŽ?!?!?!
   Nije u stanju ni zbrinut otpad!!!!
   Za nepovjerovati!!!!
   Sportski pozdrav!!!

  • Bodo je dobio titulu prijestolnice kulture za 2024. godinu.

   Malo edukacije, da vidiš da to nema nikakve veze sa kulturom za koju se dobiva titula. “U početku se zvao Europski grad kulture, a titulu Europske prijestolnice kulture grad nosi jednu kalendarsku godinu za vrijeme kojeg se održavaju različite kulturne manifestacije i umjetničke priredbe.”

 • Nista nova—-tipicno za Mostar! Fui”””Fui. Dozla da su u najnerazvijenim mjestima svijeta. Zar nitko nema odgovor na ovako NESTO????

  • Tipicno je za one koji pokrase Mostar i vratise se u svoje okolne selendre na kraju dana. Ovo je zalosno jedino za ljude koji moraju zivjeti u Mostaru kroz citavu godinu, a sta briga Kvesica i sve ostale koje je tu zaposlio sto mu je bolnica okruzena smecem, ni on ni drugi politicari i mocnici ne zivi u gradu.

 • Sto je valjalo pokradeno.. Iza ovih ostaju lesine… To je stvarna slika naseg drustva i nase svijesti… kazastrofa…

 • Pljujete uvijek protiv nas muslimana, pogledajte našu istočnu stranu grada sve je na svom mjestu, čistoća kultura, barem medicinski otpad možemo odvesti do Neretve, a ne bacati ispred bolnice.. Sramota!

  • Svi ste vi doli isti i ti Ramize i Ante Kvesić,koji je odavde iz “škutorije” …
   Ali čim jednom začorbaš sa ciganom postaješ cigan! Što je vidljivo na svim pocigančenim škutorima… a na vama poturicama se može uradit znanstveni uradak!
   Gori je svaki škutor koji je odselio dole nego vi muslimani,to stojim!

   Zdravi vi i veseli bili,nek vam je sve po redu,al ovako ti je moj Ramize!

 • PA KAKO IH NIJE STID TO TAKO ODLAGAT I KAO DA SE NIŠTA NE DOGAĐA. IMAJU LI IŠTA U TIM GLAVAMA TKO O TOME TREBA VODIT RAČUNA.

 • Ramize mene ne briga za tvoje dvoriste i okucnicu ali volim da je u mene sredeno. Svi ste isti. Lopovluk vlada citavom BiH i iza ovih na vlasti ce nam i ostati samo smece. Na zalost za sve postene ljude bez obzira na nacionalnost. Jer nacionalizam je ostao jedino oruzje ovih na vlasti da i dalje opstaju i kradu nas sve. Ali tko to ne vidi zalosno je…Unisten Aluminij, stanje u bolnici, Eronet u dugu, rudnici pokradeni, zeljeznice, sume, javna poduzeca sve je u kaosu a oni nama o partizanima, ustasama, balijama, cetnicima. To im je maska za sve lopovluke i kriminal koji cine zadnjih 25 god. Jedni su postali milioneri i milijarderi a drugi sirotinja. Srednja stalez, radnicka klasa nestaje, izumire.

  • “Ramize mene ne briga za tvoje dvoriste i okucnicu ali volim da je u mene sredeno.”
   Sad zamisli stotinu Ramiza (nije bitno ime, ali ga uzimam za primjer) koji žive u stotinu kuća oko tebe i svi isti, neuredni, ne drže do vlastitog dvorišta, bi li onda razmišljao/la kao sada?
   To i jest problem ovog društva u svemu što gleda svatko svoja 4 zida i okućnicu, šta je tamo “NE BRIGA ME”, pa kad nastupi ovako razbacivanje smeća gdje se stigne i krenu nicati nove deponije onda “rafal” po tikpovnici, kriv pero ždero, miki maus, teletabis lala…
   I kakve koristi ima od priče kad je debela većina svjesna stanja u državi i kako vlast funkcionira?? Propast će još poduzeća, i šta, ništa.
   Nesposobnost udruživanja zarad zasluženih beneficija kako pojedinca i cijelokupnog društva je najveća boljka naroda na ovim prostorima. Šta je bilo prije i šta će biti kasnije ne ulazim u to, govorim o trenutnoj generaciji koja obitava u BiH.

 • Ova hrpa smeća pored bolnice je produkt lažnog pisanja novinara. Ovo je samo komunalni otpad kojeg nitko nije primio i bio je pored bolnice na jednoj hrpetini pa se usmrdio te su ga premjestili. Civilna zaštita je trebala dati naredbu da se on izmjesti na deponiju. Umjesto da pohapse ona politički vođena civilna društva koji su blokirali jedinu regionalnu sanitarnu deponiju, koja sljedećih 15 godina i bez 40 miliona KM neće imati alternativu, pravi se od bolnice koja je u ovoj situaciji bila žrtva opet krivca. Iz bolnice je izaslano u sedmom i osmom mjesecu niz dokumenata prema institucijama koji su objašnjavali ove probleme i upozoravali na njih. Gdje su sada te institucije da riješe ovu sramotu, svi samo zavlače glave u tuđe guzice pa ne vide ni vlastiti nos, a kamo li ono ispred njega.

  • Osnivaci bolnice su 4 zupanije i Federacija. Dosta ste smece Skb mostar odlagali u HNZ, ajmo sad redom da se odlaze smece u zupanije osnivaca i Sarajevo. Neka pocnu prvo pd ZHZ odakle im je ravnatelj i cuveni menadzment.

 • Ljudi moji nas gradonacelnik je zaokupljen izdavanjem gradjevinskih dozvola,za koje je pokupio dobru lovu,brige njega za gradjane koji zive u smecu.Sad je upravo u pregovorima da napravi spalionicu u Aluminijumu,pregovori traju nemogu se dogovoriti oko podjele novca,Beslicu je malo 2miliona ,njegov potpis kosta vise.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.