Pijanist Marijan Đuzel održat će večeras koncert u Mostaru – Jabuka.tv

Pijanist Marijan Đuzel održat će večeras koncert u Mostaru

Koncert pijaniste Marijana Đuzela održat će se večeras (petak) u Hrvatskom domu “Herceg Stjepan Kosača” u Mostaru, u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva “Napredak” Glavna podružnica Mostar.

Đuzel će izvesti Mozartovu Fantaziju u c-molu, Beethovenovu sonatu op.111 – posljednju od 32 klavirske sonate, zatim Chopinovu Polonezu fantaziju iz opusa 61, te na kraju Lisztov Totentanz, izuzetno virtuozno i efektno djelo nadahnuto srednjovjekovnom sekvencom Dies Irae, priopćili su organizatori.

Pijanist Đuzel osnovno glazbeno obrazovanje stekao je u svom rodnom gradu Imotskom, gdje je u glazbenoj školi učio glasovir kod Alenke Milano i rog kod Ivana Glibote. Gimnaziju i srednju školu (klavir u klasi Kosovke Čudine) završio je u Splitu. Klavir je diplomirao na zagrebačkoj Glazbenoj akademiji kao student Đorđa Stanettija.

U sklopu Erasmus programa razmjene studenata pohađao je bečki Universität für Musik und darstellende Kunst (klasa Jana Jiračeka von Arnima) te na poziv Dubravke Tomšić studirao klavir u njezinoj klasi na Akademiji za glasbo u Ljubljani. Usavršavao se na Koninklijk Conservatorium u Bruxellesu kod Aleksandra Madžara.

Koncert u Mostaru njegov je drugi nastup u tom gradu. Prije deset godina, u jesen 2009. održao je recital u Kosači.

Veseli me što sam ponovno dobio priliku predstaviti se mostarskoj publici te pokazati što sam naučio i kako sam se razvio tijekom svog glazbenog školovanja. Tijekom dijela studija u Zagrebu bio sam Napretkov stipendist i zahvalan sam što su prepoznali moj trud i rad, rekao je Đuzel i naglasio da očekuje ugodnu atmosferu na koncertu i dobru posjećenost.

Koncert će se održati u 19 sati, a ulaz je slobodan, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.