Velika Kladuša: Srednjoškolci prodavali marihuanu, policija im pronašla i noževe

Policajci MUP-a Unsko-sanske županije proveli su akciju u Srednjoj školi “Dr. Džanić Husein” u Velikoj Kladuši nakon saznanja da pojedini učenici svojim prijateljima iz škole prodaju marihuanu.

Akciju su proveli istražitelji Sektora kriminalističke policije MUP-a i Odsjeka kriminalističke policije Policijske postaje Velika Kladuša, tijekom koje su poduzeli niz operativno-taktičkih mjera i radnji, u cilju sprječavanja i suzbijanja trgovine opojnim drogama, prenosi Faktor.ba.

U razgovoru s odgovornim osobama Srednje škole “Dr. Džanić Husein” policijski službenici došli su do saznanja da pojedini srednjoškolci u objekt škole donose marihuanu, te je prodaju drugim srednjoškolcima, navodi se u policijskom priopćenju.

Na osnovu naredbe Općinskog suda Velika Kladuša, policajci su pretresli prostorije srednjoškolskog centra, kao i samih učenika.

Prilikom pretresa, policijski službenici su kod jednog učenika pronašli i izuzeli digitalnu vagu za precizno mjerenje, a kod četiri učenika pronašli i izuzeli hladno oružje, preklopne noževe, sataru i bokser, priopćeno je.

Dvojica učenika su, između ostalog, i maloljetna. Učenicima kod kojih je pronađeno hladno oružje bit će uručeni prekršajni nalozi zbog počinjenog prekršaja nošenje predmeta podesnih za nanošenje tjelesnih ozljeda na javnom mjestu, dok će protiv roditelja i maloljetnika na osnovu Zakona o javnom redu i miru, Općinskom sudu Velika Kladuša biti dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.