Velika Britanija će donirati 10 milijuna funti zemljama Zapadnog Balkana

Sarajevo – Velika Britanija će donirati 10 milijuna funti za izgradnju digitalnih vještina i poboljšavanje uvjeta za zapošljavanje mladih na Zapadnom Balkanu.

Državni tajnik za vanjske i poslove Commonwealtha Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Boris Johnson će danas na summitu zemalja Zapadnog Balkana i EU-a u Londonu objaviti kako će njegova zemlja uložiti 10 milijuna funti za izgradnju digitalnih vještina i zapošljavanje mladih ljudi, stoji na službenoj stranici vlade Velike Britanije.

Financiranje će se vršiti kroz Britansko vijeće koje će pružiti obuku za djecu u više od 4.500 škola, kako bi se poboljšala “digitalna pismenost i temeljne vještine širom regije”, piše N1.

Projekt će trajati tri godine i izvršavat će se u svim zemljama Zapadnog Balkana – Albaniji, BiH, Kosovu, Makedoniji, Crnoj Gori i Srbiji. Omogućavanjem pristupa digitalnom obrazovanju, ovo će financiranje pomoći u poticanju novih generacija inovatora i poduzetnika, kako na Zapadnom Balkanu tako i u Ujedinjenom Kraljevstvu, stoji, između ostalog, na stranici britanske vlade, prenose Nezavisne novine.

Ministarstvo vanjskih poslova Velike Britanije će također donirati milijun funti kako bi pomogli regiji u suočavanju s teškim naslijeđenim problemima iz prošlosti, što uključuje rad na pronalaženju i identificiranju 12.000 žrtava, za kojima se traga nakon sukoba ’90. godina, navodi se.

(www.jabuka.tv)


10 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.