Velika akcija Europola: Pala banda dilera, pucalo se, zaplijenjena je tona marihuane

U zajedničkoj akciji španjolske i njemačke policije, uhićeno je 18 ljudi, među kojima ima i Hrvata,  a zaplijenjena je tona marihuane, priopćio je Europol.

Među uhićenima su i državljani Njemačke, Španjolske, Albanije, Armenije, Srbije, Sirije i Turske.

Akciju kodnog imena operacija “Carambolas“, podupirao je i Europol, koji se pohvalio da su združene policijske snage razbile dobro organiziranu krijumčarsku skupinu koja se bavila krijumčarenjem droge u EU. Uhićena skupina krijumčarila je marihuanu iz Španjolske u ostale zemlje EU, posebno u Njemačku, a droga se krijumčarila kroz manje skupine dilera, organiziranih u svojevrsne ćelije, koje su bile organizirane u Malagi i Granadi, u Španjolskoj. Organizacijom je upravljano iz njemačkog Bremena.

Istraga je pokrenuta u lipnju prošle godine, kada je jedan član ove kriminalne organizacije, inače njemački državljanin, zatečen na jugu Španjolske s velikom količinom marihuane. Prva faza akcije bila je usmjerena na dvije tvornice marihuane na jugu Španjolske, u kojima je zaplijenjeno sto kilograma ove opojne droge i 172 tisuće eura u gotovini.

U akciji je došlo i do razmjene vatre, pri čemu su teško ozlijeđena dva pripadnika španjolske policije, javlja Europol.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.