Veći dio ceste do Neuma u funkciji do početka ljeta – Jabuka.tv

Veći dio ceste do Neuma u funkciji do početka ljeta

Do početka ovogodišnje turističke sezone, na radost svih državljana BiH koji će se zaputiti prema Neumu, u funkciji će biti veći dio ceste koja povezuje ovaj naš grad na moru i Stolac.

Doznali su to novinari Avaza na licu mjesta, gdje se skoro duž cijelog zaleđa Neuma punom parom odvijaju radovi na izgradnji ove ceste i gdje su, kako su na to upozoreni, na vlastitu odgovornost, vozili dionicom od Hutova blata, kroz tunel ”Žaba”, koji je u dužini od 975 metara završen u studenom prošle godine.

Od Hutova do Neuma je svega 18 kilometara, ali zbog radova na izgradnji dionica Hutovo – Cerovica i Cerovica – Stolovi te Broćanac – Prapratnica dalje od tunela ”Žaba” prema moru bruji teška mehanizacija i na tom dijelu puta smjenjuju se asfalt i makadam.

S druge strane, iz smjera Stoca, izgradnja dionice Stolovi – Drenovac ulazi, praktično, u sami kraj. Na toj dionici dužine skoro devet kilometara već je započelo asfaltiranje.

Također, kako je potvrđeno, u JP “Ceste Federacije BiH”, u suradnji sa stolačkim vlastima, intenzivno se vode aktivnosti u vezi s izgradnjom obilaznice oko Stoca, odnosno, pristupne točke buduće trase ovog puta.

Za cjelokupan projekt izgradnje ceste Stolac – Neum bit će utrošena 72 milijuna KM.

Sredstva za izgradnju ove ceste dio su programa izgradnje i modernizacije magistralnih cesta u FBiH u vrijednosti od 173 milijuna KM. Riječ je o kreditnim sredstvima Svjetske banke, Europske investicijske banke i Europske banke za obnovu i razvoj.

(www.jabuka.tv | Foto: Avaz)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.