Večeras proglašenje pobjednika i Tarantino na zatvaranju MFF-a

Posljednji dan 20. Mediteran Film Festivala od 17 sati u dvorani kina Borak u programu u konkurenciji krenulo je prikazivanje film španjolskog redatelja Victora Candele “Žena, moja majka” i film francuskog redatelja Michela Toesca “Slobodan”

Uz ‘”Korake” dokumentarac turskog redatelja Haydara Demirtasa natjecateljski program festivala u projekcijama od 19 sati zatvaramo svjetskom premijerom francuskih redatelja Pedra Brito de Fonesca i Paula Moreire “Strani volonteri u paklu Al-Rake”.

U jutarnjim projekcijama iz programa MFF Fora prikazujemo Disneyevu “Priču o igračkama 4” dok će iz programa “Tragovi rata” u 16 sati biti prikazan film hrvatskog redatelja Vinka Laštre “Golgota banjalučke biskupije”.

U 11 sati u Narodnoj knjižnici u Širokom Brijegu bit će predstavljena knjiga filmskog snimatelja i direktora fotografije Mustafe Mustafića “Miris filmske trake” – svjedočanstvo o nesvakidašnjoj posvećenosti profesiji koja nije bila samo zanimanje nego i način života.

Svečana ceremonija proglašenja najboljih filmova zakazana je za 21 sat kad će na otvorenom kinu festivalskog trga biti prikazana i dva kratka filma iz MFF radionice, koji su posljednjih tjedana snimili srednjoškolci polaznici ovih radionica.

O najboljima na MFF-u odlučit će međunarodni žiri u dvije kategorije – za odabir najboljeg dugometražnog filma i najboljeg kratkog filma. Pored šesteročlanog žirija, koji će izabrati pobjednike 20. Mediteran Film Festivala i dodijeliti Grand prix MFF projektor čiji je pokrovitelj Podravka i drugu nagradu MFF projektor, tradicionalno treću nagradu MFF Audience award, čiji je pokrovitelj HT Eronet, glasanjem dodjeljuje publika.

Nakon svečane dodjele nagrada, 20. MFF zatvoriti će igrani film Quentina Tarantina, “Bilo jednom u… Hollywoodu”.

Treću večer MFF-a obilježilo “Bure Bareta”, dokumentarac s Goranom Baretom

(www.jabuka.tv)


7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.