“Večer Mozarta”: Održan veliki koncert Simfonijskog orkestra Mostar

Koncert pod nazivom “Večer Mozarta” u organizaciji Simfonijskog orkestra Mostar održan je u ponedjeljak u kapelici franjevačke crkve sv. Petra i Pavla u Mostaru.

Uz mostarski Simfonijski orkestar, na koncertu su kao solisti nastupili širokobriješka flautistica Nikolina Vukoja te zagrebački glazbenik Marko Zavišić.

Nikolina Vukoja uz pratnju mostarskoga Simfonijskog orkestra izvesla je “Koncert br. 2 za flautu u D-duru, K. 314”, a Marko Zavišić iz Zagreba umijeće je pokazao izvodeći “Koncert za klarinet u A-duru, K. 622”.

Nakon solističkih nastupa, Simfonijski orkestar Mostar s ovih dvoje glazbenika u sastavu izveo je “Malu simfoniju br. 21, K. 201”.

Koncertom je ravnao zagrebački dirigent Igor Tatarević.

Podsjetimo, ovogodišnju sezonu Simfonijski orkestar Mostar otvorio je koncertom “Večer Beethovena“, na kojem su se sastali glazbenici iz Mostara, Sarajeva, Dubrovnika, Splita, Zagreba.

Misija Simfonijskog orkestra Mostar je promovirati mlade, talentirane glazbenike iz Bosne i Hercegovine, a svim prijateljima-glazbenicima orkestra, kao što je u ovom slučaju prof. Marko Zavišić, orkestar uvijek želi zahvaliti. Oboje smo solisti Simfonijskog orkestra Mostar tako da smo s velikom radošću i zadovoljstvom prihvatili ovaj koncert, izjavila je ranije za portal Jabuka.tv Nikolina Vukoja.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.