Vatrogasci Novaliću: Svi imaju naknade za posebne uvjete rada, a vi ih nama ukidate

Vlada FBiH je izmjene Zakona zaštite od požara i vatrogastva, koje vatrogascima brišu dodatak na posebne uvjete rada u visini od 30 posto, uputila u parlamentarnu proceduru. Vatrogasci negoduju zbog te odluke, a danas će se okupiti kako bi premijeru Federacije BiH Fadilu Novaliću uputili “jedinstvenu poruku”.

Sastanak samostalnih sindikata i sindikalnih organizacija Profesionalnih vatrogasnih jedinica na području Federacije BiH bit će održan danas (ponedjeljak) u Sarajevu.

Na sastanku će biti zauzet zajednički stav glede izmjena Zakona zaštite od požara i vatrogastva, a naročito brisanja člana 114. kojim je precizirano da vatrogasci dobivaju dodatak na posebne uvjete rada u visini od 30 posto.

Predsjednik Sindikalne organizacije Profesionalne vatrogasne brigade Županije Sarajevo Armin Hrelja kazao je za Klix.ba da, na prijedlog Federalne uprave civilne zaštite, prijedlog nacrta ide u parlamentarnu proceduru, koji je usvojila Vlada Federacije BiH.

“To znači da se nama ukidaju uvjeti na opasnost. Mi kao vatrogasci dobivamo naknadu od 30 posto na posebne uvjete rada. Povodom toga se okupljaju vatrogasci iz čitave Federacije, kako bi spriječili to. To je usko povezano s našom beneficijom za radni staž”, kazao je Hrelja.

Dodao je da su svi vatrogasci jedinstveni oko toga stava i da se nada da će Vlada FBiH imati sluha za njihove zahtjeve.

“Prijedlog nacrta je već usvojen, to ide u proceduru. Tu naknadu imaju svi vatrogasci, u cijelom svijetu. Netko smatra da je naš posao jednostavan i da ne trebamo imati takve dodatke”, rekao je Hrelja.

Sastanak će biti održan u prostorijama Profesionalne vatrogasne jedinice u 11.00 sati. Sindikalna organizacija Profesionalne vatrogasne brigade Županije Sarajevo, kao organizator, uputila je pozive na sastanak Sindikalnoj organizaciji Profesionalne vatrogasne brigade Tuzla (predsjednik Ismail Mašić), Sindikalnoj organizaciji Vatrogasaca grada Mostara (Marinko Petrić) i Samostalnom sindikatu vatrogasaca Unsko-sanske županije (Elvir Mulalić), javlja Klix.ba.

Cilj ovoga sastanka vatrogasaca u Federaciji BiH je da s ostalim kolegama s područja ovoga entiteta donesu jedinstven stav i izraze negodovanje zbog najavljenoga brisanja člana 114. i o tome u pisanoj formi obavijeste Vladu Federacije BiH i premijera Fadila Novalića.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.