Vatikan preuzima Međugorje: Župa postaje svetište?

U sljedećih nekoliko mjeseci Vatikan bi trebao preuzeti upravljanje Međugorjem. Kako piše zagrebački Večernji list, župa dobiva status svetišta, a “vatikanski administrator će biti jamstvo da neće biti zastranjenja”.

Papa Franjo tako bi uskoro trebao imenovati posebnog administratora (upravitelja) Svete Stolice za Međugorje.

“Tu neslužbenu informaciju još nije moguće potvrditi, ali pretpostavlja se da bi Vatikan upravljanje Međugorjem trebao preuzeti u sljedećih nekoliko mjeseci”, stoji u Večernjem dodajući “što to konkretno znači, nikome nije poznato, sve dok se službeno ne objavi imenovanje vatikanskog administratora”.

Međutim, pretpostavlja se “da će Međugorje dobiti status svetišta kojim će upravljati papin upravitelj, ali da će za župu Međugorje i pastoralne aktivnosti, kao i dosad, biti zaduženi franjevci Hercegovačke franjevačke provincije”.

(jabuka.tv)

6 komentara

  • Neimenovani izvor? Je li ta izjava zastita od posljedica zbog eventualnog dezinformiranja? … jos jednog u nepreglednom moru senzacionalizma koje je od medija napravilo sredstvo kutiju kroz koju govore lazni proroci. Nije li vec dosta sto svako malo moramo citati izvrtanje papinih izjava

  • Ovu izjavu, ili članak, nekog ili nekih piskarala u raznim portalima, ne bih uzeo kao “zdravo za gotovo”, jer ni Papi, a time i Crkvi se ne žuri… Moguće je, sve je moguće,,, ali ništa nije obznanjeno od strane Vatikana, mislim službeno,,,a “procurile informacije” zvuči odveć otrcano, zastarjelo… Osobno, vjerujem u ukazanja BDM u Međugorju,, da istinski vjerujem da je tamo samo Nebo na djelu..ali ne kroz komercijalu, već kroz vjeru i plodove vjere… “po plodovima ćete ih prepoznati””” to je istina… i to su riječi koje nešto govore… Međutim, mišljenja sam da ni Papa, ni Crkva neće i ne smiju žuriti,,, siguran sam da tako bude, i da će donjeti ispravan i pravi, istiniti sud , odnosno odluku..Ovdje se , prvenstveno mora , uz plodove koji postoje, vidjeti i biti na djelu poslušnost i poniznost samih dragih fratara , a time i vidioca.. čekati i biti strpljiv, poslušan i ponizan… time i vjernički narod… Crkva a time i Papa donjet će na vrijeme odluku,,, sigurno ispravnu.. A mi se nadamo… i vjerujemo… pa bilo priznato ili ne, nama ostaje Vjera,,, nama i dalje ostaje Vjera u Trojedinog Boga kao i vjera u Suotkupilejicu Blaženu Djevicu Mariju,,, bez obzira da li netko vjeruje ili ne vjeruje, da li je netko dokazao ili osporio ovo ili ono ukazanja bilo gdje u svijetu,, ne samo u Međugorju.. Najbitnije od svega da ne izgubimo vjeru, da nam Bog u našim životima bude na prvome mjestu,,,, a tek onda nam više ništa neće biti bitno,, da li je istina ili ne… Vjerom smo uvjereni, osvijedoćeni Uskrsnućem da Bog JEST, a put do Njega vodi preko Marije ka Isusu,,, koji i jest sam Bog..
    Svakom pravom kršćaninu to bi moralo i trebalo biti posve jasno…
    No ipak, živjelo Međugorje… jer tamo se rađa život, tamo jest ŽIVOT,, i tamo će biti Života…… tamo smrt ne caruje,,,

    toliko …

Komentiraj: