Na graničnom prijelazu Doljani čeka se do sat vremena

Na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini prometuje se nesmetano i uz povoljne vremenske uvjete. Pojačana je frekvencija vozila na putevima ka jugu zemlje.

Završeni su radovi na magistralnom putu M-5 Sarajevo tranzit, tako da na ovom lokalitetu ponovo prometuju sve kategorije vozila, a na snazi je zabrana kretanja teretnih vozila kroz grad.

Promet se odvija usporeno ili uz kraća zadržavanja na dionicama s aktualnim sanacijskim radovima. Izdvaja se autoput Banja Luka-Bosanska Gradiška (lokalitet petlje Mahovljani), magistralni putevi: M-6 Čapljina-Ljubuški, M-17 Nemila-Topčić Polje, M-4 Priboj-Simin Han, M-4 Banja Luka-Čelinac i M-15 Ključ-Sanski Most, kao i magistralni puteve na području Gračanice (M-4), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1).

Pojačan je promet vozila pri izlazu iz BiH na graničnom prijelazu Doljani, a na ulazu u BiH na graničnom prijelazu Bosanski Brod. Trenutna zadržavanja su između 40 minuta i sat vremena. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.

(vecernji.ba)

2 komentara

  • znali mi netko kazat zasto je tolika guzva,zar stvarno gledaju sve dokumente,ja iz iskustva sam vidio da sam da 4 putovnice da ni jednu nisu provukli kroz kopijuter,nego nako priko rujau otezu to sam vidio na svoje oci u OSOJU na kod.hrv.policaja

  • znali mi netko kazat zasto je tolika guzva,zar stvarno gledaju sve dokumente,ja iz iskustva sam vidio da sam da 4 putovnice da ni jednu nisu provukli kroz kopijuter,nego nako priko ruku otezu to sam vidio na svoje oci u OSOJU na granic kod.hrv.policaja

Komentiraj: