Vatikan odobrio da se Ivana Pavla II proglasi svetim

Vatikanska kongregacija zadužena za ispitivanje kandidata za proglašenje svetaca priznala je drugo čudo Ivana Pavla II.

Sada je još samo potreban potpis pape kako bi se odobrila kanonizacija, izvijestila je u utorak talijanska novinska agencija ANSA.

Papa Vojtila iz Poljske će vjerojatno biti kanoniziran krajem ove godine na ceremoniji koja bi se mogla održati u prosincu. Vatikanski teolozi su u lipnju pripisali drugo čudo Ivanu Pavlu II za koje su vatikanski izvori priopćili da će “očarati svijet”.

Dugi put za proglašenje sveca se sastoji od priznavanja najmanje dva “potvrđena” čuda, dok je jedno potrebno za beatifikaciju.

Prvo čudo pape Ivana Pavla II je “posredovanje” u izlječenju francuske časne sestre Marie Simon-Pierre čiji se iznenadni oporavak od Parkinsonove bolesti nije mogao objasniti naučnim putem.

Drugo čudo se navodno dogodilo isti dan kada je Ivan Pavao II bio beatificiran, šest mjeseci nakon njegove smrti, tijekom raskošne ceremonije na Trgu svetog Petra kada je izliječena žena iz Kostarike.

Odobrenje Kongregacije za kauze svetaca mora biti popraćena pismenim dekretom pape Franje nakon čega će biti dopuštena kanonizacija poljskog poglavara i bit će objavljen datum njezinog održavanja. (Fena)

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.