Vatikan odlučio: Don Grubišić ne smije ispovijedati, držati misu niti nositi svećeničko odijelo

Rimska Rota, kojoj se don Ivan Grubišić žalio, potvrdila je odluku splitsko-makarskog nadbiskupa msgr. Marina Barišića.

Nadbiskup Barišić Ivanu Grubišiću zbog odlsaka u politiku zabranio je ispovijedanje, propovijedanje, slavljenje mise i nošenje svećeničkog odijela.

Podsjetimo, Ivan Grubišić je izabran za samostalnog zastupnika u Hrvatski sabor, nakon čega je uslijedila zabrana služenja mise i ostalih svećeničkih funkcija. Grubišić se na tu odluku žalio Rimskoj Roti, koja su odlučili stati uz službeni stav nadbiskupije splitsko-makarske. Prema toj odluci, vjernici ne bi smjeli primati sakramente od don Grubišića. Grubišićev izlet u političke vode u Crkvi je dočekan sa osudama.

‘Kaznu obustave čina vlasti svetoga reda don Ivanu Grubišiću nadbiskup je bio prisiljen izreći, budući da su ostali bez uspjeha svi pokušaji ordinarija da ga, kako prije, tako i za vrijeme izborne kampanje, odvrati od kršenja crkvene discipline’, stajalo je u ranijem priopćenju Nadbiskupije.

Don Ivan Grubišić tvrdi da je on umirovljeni, a ne aktivni svećenik. Također navode da kruže glasine kako planira kandidirati za gradonačelnika Splita. Kako doznajemo, splitsko-makarska nadbiskupija danas bi se i službeno mogla očitovati o navedenom slučaju. (dnevnik.hr)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.