Vatikan izdao oštro upozorenje o promjeni spola i surogat majčinstvu

U novom dokumentu koji je potpisao i odobrio papa Franjo, Vatikan je izdao oštro upozorenje protiv ‘rodne teorije’ i poručio da svaka operacija promjene spola riskira ugrožavanje ‘jedinstvenog dostojanstva’ osobe.

Pod nazivom “Dignitas Inifinita” (Beskrajno dostojanstvo) deklaracija se usredotočuje na ono što opisuje kao niz prijetnji ljudskom dostojanstvu, uključujući siromaštvo, smrtnu kaznu, rat, potpomognuto umiranje, abortus, seksualno zlostavljanje i zlostavljanje žena.

U tekstu, koji je u ponedjeljak objavio Vatikanski ured za doktrinu, stoji da treba odbaciti pokušaje zamagljivanja ”spolne razlike između muškarca i žene”.

Slijedi da svaka intervencija promjene spola, u pravilu, riskira ugrožavanje jedinstvenog dostojanstva koje je osoba dobila od trenutka začeća, dodaje se.

Dokument predstavlja izražavanje katoličkog učenja o ovim temama, ali ne nastoji izolirati jedno pitanje – kao što je pobačaj – već kaže da naglašava jednako dostojanstvo svih ljudi, bez obzira na njihove okolnosti. O pobačaju, snažno ponavlja ono što je papa rekao i prije, da je “obrana nerođenog života usko povezana s obranom svakog drugog ljudskog prava.”

Dokument se također bavi surogat majčinstvom, za koje kaže da “krši” i dostojanstvo djeteta i žene, koja “postaje puko sredstvo podređeno proizvoljnoj dobiti ili želji drugih”. Papa Franjo nedavno je pozvao na zabranu prakse surogat majčinstva.

Papa je u prošlosti oštro govorio protiv rodne ideologije, opisujući je kao “ružnu” jer briše, kako kaže, razlike između muškaraca i žena. Najnoviji vatikanski dokument citira Franju opisujući to kao oblik ”ideološke kolonizacije”.

Papa Franjo: Rodna ideologija je najveća opasnost današnjice

(Fena | Foto: Vatican Media)

8 komentara

 • Papa Apostat na drugu stranu zaposlio iz WEFa zenu koja promovira abortuse. Ovi vam ga glumi kao Hrvatski izdajnici. Pljuc.

  • Strašimire liječi se. Ako ti ne valja papa imaš Jehovine svjedoke i slične sekte, tamo ćeš se bolje uklopiti.

  • Jedno je primanje sto je krscanski ali opet kazat sta ne valja, tako da svaka cast Papi Franji, najbolji Papa, a ti nisi neki hercegovac.

 • Sam zivot brise razlike izmedju muskarca i zene, na pocetku su svi embriji isti, a na kraju zivota bakice i djedovi su sve slicniji jedno drugome, sto su stariji, evo i sam Papa se moze lako zamjeniti sa nekom starom bakom.
  Papa se bezveze uzrujava i loži naivne ljude.
  I zasto toliko inzistiranje na “razlikama”, zar ne stoji i u Svetom pismu, da je Isus ukinio razlike, da od njegovog dolaska nema vise: slobodan- rob, musko-zensko…

 • Bravo papa.WHO i Svjetska banka kao da zdusno zakonima prave kovanicu sa likom antikrista. Tako izreka Bogu Bozje caru carevo gubi smisao jer sve pripada caru.I tijelo i novac.
  Svjetska banka financira WHO tako da ovi ozakonjuju i zagovaraju rodnu ideologiju.

 • Svaka čast Franjo. Broj tvojih neprijatelja i onih kojima si trn u oku najbolje pokazuje koliko si na pravom putu. I Isusa su razapeli zato što je govorio istinu koja im se nije sviđala.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.