Vatikan: Bogoslužja u Velikom tjednu bez naroda, donosimo raspored – Jabuka.tv

Vatikan: Bogoslužja u Velikom tjednu bez naroda, donosimo raspored

Bogoslužja u Velikome tjednu u Vatikanu će se održavati bez sudjelovanja naroda.

Zbog izvanredne situacije koja je nastala uslijed pandemije bolesti Covid-19 i vodeći računa o odredbama koje je dala Kongregacija za bogoštovlje i stegu sakramenata Odlukom od 25. ožujka 2020. pokazalo se potrebnim uskladiti s navedenim predstojeća liturgijska slavlja kojima predsjeda Sveti Otac Franjo kako što se tiče rasporeda slavlja tako i u pogledu sudjelovanja, priopćio je Tiskovni ured Svete Stolice, prenosi Hrvatska katolička mreža.

Sveti Otac će slaviti obrede Velikoga tjedna na Oltaru Katedre (Altare della Cattedra) u Bazilici svetog Petra prema sljedećem rasporedu i bez sudjelovanja naroda.

Na Nedjelju Muke Gospodnje ili Cvjetnicu 5. travnja spomen je slavlje ulaska Gospodinova u Jeruzalem. Papa Franjo će slaviti misu u 11 sati u bazilici Sv. Petra.

Na Veliki četvrtak, 9. travnja, slavit će misu Večere Gospodnje u 18 sati.

Na Veliki petak, 10. travnja, u 18 sati Papa će predvoditi Obrede muke Gospodnje. Križni put (Via Crucis) će se održati u 21 sat na trijemu bazilike Sv. Petra umjesto na Koloseju gdje se svake godine okupljalo više tisuća hodočasnika iz cijeloga svijeta.

Na Veliku subotu, 11. travnja, vazmeno bdjenje u svetoj noći započet će u 21 sat.

Na Nedjelju Uskrsnuća Gospodnjeg (Vazam) papa Franjo će u 11 sati slaviti misu svetkovine. Na kraju mise će udijeliti blagoslov Gradu i svijetu (Urbi et orbi).

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Možda je i bolje,jer većina u crkvi nažalost je bila folklor,u glasu koncila reklama preko čitave stranice,krštenje ili obnova bračnih zavjeta negdje mali članak u kutku,kad izreknem hvalu Bogu tek se formalno odgovori,sakramenti da ne govorim,katoličke tv samo o koroni i natjecanju svećenika tko će kad nešto kazati,a prestavljen najprije sa nekakvim ovozemaljskim titulam i najbitnije kazati kako su mise samo za svećenike,e dragi moji da smo se borili ,zalagali i strahovali od zla pobačaja,od pastira crkve,do majki,očeva,braće,sestara,ovaj svijet bi bio drugačiji i ne bi nas se plašilo koje čim,a nije nas uplašilo što majka dopušta smrt nedužnog DJETETA!?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.