U HBŽ-u nema zaraženih koronavirusom, 605 osoba u samoizolaciji – Jabuka.tv

U HBŽ-u nema zaraženih koronavirusom, 605 osoba u samoizolaciji

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Hercegbosanske županije (HBŽ) Dijana Mamić izjavila je u ponedjeljak u Livnu kako je epidemiološka situacija u toj županiji i dalje povoljna te kako do sada nije registriran nijedan slučaj zaraze covidom-19.

Na području HBŽ-a ukupno je 605 osoba u samoizolaciji i uglavnom je riječ o osobama pristiglim iz susjednih i zemalja Europske unije, kazala je Mamić na konferenciji za novinare i dodala kako je iz samoizolacije u HBŽ-u izišlo ukupno 105 osoba.

Mamić je kazala kako je u HBŽ-u ukupno testirano 17 osoba i svi rezultati su bili negativni na koronavirus.

Dodala je da do sada nije rađeno nijedno testiranje nad zdravstvenim djelatnicima HBŽ-a jer “prema epidemiološkim kriterijama kod tih osoba, kao i kod drugih, ukoliko nema pretpostavke ili sumnje da je moguća zaraza infekcije koronavirusom, ne provodi se testiranje”.

Upozorila je na neodgovorno ponašanje pojedinaca s područja HBŽ-a, koji su u dane vikenda, kada je naredbom Kriznog stožera civilne zaštite zabranjen rad svim trgovačkim radnjama u HBŽ-u, odlazili u tržne centre susjedne Zapadnohercegovačke županije gdje je već potvrđeno prisustvo covida-19.

Ravnatelj Uprave za inspekcijske poslove HBŽ-a Dubravko Kovačević na konferenciji je istaknuo da kao operativni dio Kriznog stožera 24 sata djeluju na terenu s 26 svojih djelatnika.

U suradnji s djelatnicima MUP-a HBŽ-a i prema zahtjevima Federalne uprave za inspekcijske poslove oni vrše provjeru osoba kojima je izdano rješenje o samoizolaciji i također nadziru rad ugostiteljskih i trgovačkih radnji, kazao je Kovačević.

Po njegovim riječima, stanovništvo je ozbiljno prihvatilo naredbe Kriznog stožera te ih disciplinirano provodi.

Izdano je deset prekršajnih naloga, a riječ je o kršenju samoizolacije, radu ugostiteljskih objekata, odnosno nepoštivanju policijskog sata, kazao je Kovačević.

(Fena)

 


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.