Varhelyi: Radi se na tome da BiH u prosincu dobije status kandidata

Bosna i Hercegovina više nema vremena za gubljenje i još uvijek se radi na tome da zaista i dobije status kandidata za članstvo u Europskoj uniji na sjednici europskog Vijeća u prosincu.

Nadam se da će zemlje članice EU prihvatiti taj prijedlog, ali i da ćemo čuti pozitivne vijesti iz Bosne i Hercegovine o urađenom poslu i ispunjenim uvjetima, izjavio je Povjerenik Europske unije za politiku susjedstva i proširenje Oliver Varhelyi u intervjuu za BHRT.

Naglasio je kako je tijekom posjete razgovarao sa liderima političkih stranaka u Bosni i Hercegovini i, na osnovu viđenog, očekuje uskoro formiranje vlasti, ali i usvajanje zakona o sudovima te kontakt točke za EUROPOL.

Povjerenik Varhelyi odbacio je tvrdnje da su, umjesto institucija države Bosne i Hercegovine, partneri EU u BiH lideri HDZ-a i SNSD-a Dragan Čović i Milorad Dodik i naglasio da se sa svima treba razgovarati.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

    • Sto vrli moj pajdo, sta to te toliko boli u vezi te unije i cime te povrijedila da ti je ovaj smijesni balkanski protektorat i ovaj balkanski jad s kojima granici na tri strane bolji sam po sebi?

  • Meni nisu jasni kriteriji zu dobivanje statusa kandidata. Po mome sudu trebala bi jedna zemlja imat minimum uredjenja jedne pravne drzave a to biH nema. Pa kako moze neko trazit da se primi tako jedna zemlja koja bi donila samo probleme u ionako nefunkcionlnoj EU. Neznam pozadinske detalje samo razmisljam kao prosjecni gradjanin.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.