UŽIVO: Urbi et orbi – papa Franjo udjeljuje potpuni oprost i moli za kraj pandemije – Jabuka.tv

UŽIVO: Urbi et orbi – papa Franjo udjeljuje potpuni oprost i moli za kraj pandemije

Od 18:00 sati na Trgu svetog Petra u Vatiku papa Franjo održava svoj izvanredni Urbi et orbi na kojem će udijeliti potpuni oprost i moliti za kraj pandemije koronavirusa.

Na prostoru ispred bazilike svetog Petra papa će prevoditi molitvu, čitanje Riječi Božje, klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom te udijeliti blagoslov Urbi et orbi s kojim će biti povezana mogućnost primanja potpunog oprosta.

S obzirom na zarazu koronavirusom, Crkva daje zaraženim vjernicima, zdravstvenim djelatnicima, rodbini i svima koji se na bilo koji način brinu za njih, pa i putem molitve, mogućnost dobivanja potpunoga oprosta. Određeno je to Dekretom Apostolske pokorničarne koji je objavljen, 20. ožujka, a koji je potpisao viši pokorničar kardinal Mauro Piacenza i regent msgr. Krzysztof Nykiel.

Za dobivanje potpunoga oprosta, oboljeli, oni koji su u izolaciji, kao i zdravstveni radnici i rodbina, koji se izlažu opasnosti od zaraze kako bi se brinuli o onima koji su pogođeni virusom COVID-19, moći će jednostavno izmoliti Vjerovanje, Očenaš i jednu marijansku molitvu.

Ostali će moći izabrati među više mogućnosti: posjetiti Presveto Otajstvo ili sudjelovati na euharistijskom klanjanju, čitanju Svetoga pisma barem pola sata, molitvi krunice, pobožnosti Križnoga puta ili molitvi Krunice Božjega milosrđa, moleći Boga za zaustavljanje epidemije, olakšanje bolesnima i vječni spas za one koje je Gospodin pozvao k sebi. Potpuni oprost može dobiti i vjernik koji u trenutku smrti ne može primiti sakrament bolesničkoga pomazanja i pričesti, izvijestio je Vatican News.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.