Uživajte u zadivljujućim kadrovima s Čabulje

Na YouTube kanalu ”krivismjer” često osvanu zanimljive snimke iz Hercegovine, a posebno one s naglaskom na prirodu i avanturizam.

Posljednja snimka donosi zadivljujuće kadrove s planine Čabulje snimljene 29. siječnja (objavljene 2. veljače) koji prikazuju osam planinara koja su se odlučila turno skijama obići dio Čabulje, odnosno riječ je o skijanju izvan uređenih staza na posebnim skijama.

Kako nam je najbliža Čabulju znamo često iskoristiti za malo ekstremije ture kada je nešto lošije vrijeme. Iako je na relativno maloj nadmorskoj visini dosta je divlja i nepredvidiva. Spoj par elemenata na Čabulju donosi često ekstreme, bilo to u jakom vjetru ili velikim snjegovima, a spoj ovoga i niske temperatura pokreće divlje mećave – par puta smo i sami svjedočili tome, stoji u opisu videa.

Planinari ističu da vjetar nije bio prejak, ali je stalno ”brijao’‘ te da su se dosta teško kretali zbog velikog snijega.

Išli smo turno na skijama u nekoj polukružnoj turi. Od Bogodola ravno ka Medinom brdu, prečenjem iznad Dolova pa preko Gonđuše na Veliku Vlajinu (najviši vrh Čabulje – 1.776 m/nv) i opet se spustili preko lokve, ali smo nastavili ka Vanjači i spustili se preko Gornjih Dolaca prema Bogodolskoj ladini.

Sveukupno 14 kilometara u kojima smo se umorili, ali i uživali. Pri dolasku na najveći vrh oblaci su se skroz razišli te smo dobili nevjerojatne vidike na sve strane, planina nas je time nagradila za trud koji smo napravili, zaključuju planinari u opisu videa.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

  • Davno san ja tu bio di ste vi sad i gleda san More dole kod Pelješca za vedra dana kako se dobro vidi.Eto, doživili smo i to da moremo reč kako ni Čabulja nije više što je nekad bila.Kad san ja te davne godine bio gore, ne jednom nego više puta te zime, znalo je biti tu di ste vi sad i do pola metra sniga.Koliko san puta osvanuo jutrom gore a vani snig nanovo napada i onda ideš na vrh probijajuči prtinu ,naročito za vedra zimskog jutra.Eto, bilo se mlado i jako, snažno i zdravo a danas opčinom upravljaju tukci koji nisu makli daljnje od opčinskog skloništa ispod Robne Kuće i nemaju ni stida ni srama tolike godine mlatiti praznu slamu.A,mi, nas su svi zaboravili i opčinske vlasti i Crkva i crkveni birokrati ali ja svejedno znam da nas jedino Bog nije još zaboravio..I to je ipak ,najvažnije, od sve ove ljudske bjede i jada , taj osječaj da znaš da Bog zna za tebe i sve ono što je unutra tebe ,je iznad svega prolaznog i ispraznog..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.