Užas u Tuskoj i Tunisu: Nova utapanja migranata, život izgubilo šestero djece

Devet migranata, od kojih šestero djece, utopilo se u turskoj pokrajini Antaliji, a u sličnom pokušaju da morskim putem stignu do Europe u Tunisu se utopilo najmanje deset osoba, objavile su u nedjelju spasilačke ekipe.

Motorni čamac potonuo je noću na nedjelju u ranim jutarnjim satima blizu otoka Kekova Geyikova u pokrajini Antaliji na turskom sredozemnoj obali, priopćila je obalna straža.

Dodaju da su četiri osobe spašene, trojica muškaraca i jedna žena, a jednog muškarca spasila je ribarska brodica.

Jedna se osoba još vodi kao nestala, navode straže koje nisu objavile nacionalnost migranata.

Europska unija povećala je napore da suzbije migracije nakon masovnog vala 2015. kada je stiglo više od milijun izbjeglica i migranata, no zadnjih mjeseci raste broj pokušaja da se migrantskim rutama iz Turske stigne do Europske unije.

Iz Tunisa stiže vijest da je najmanje deset osoba poginulo, a 75 je spašeno kada se potopio njihov brodić blizu tuniške obale.

Lokalni mediji u toj zemlji prenijeli su da je na brodu bilo 120 migranata.

Lokalni radio Jawhara FM objavio je da je spašeno 69 tuniških državljana i pet stranaca.

Obalne straže u potrazi su za tijelima žrtava.

(Hina)


1 komentar

  • Pa kud idu i tko im daj novac i mobitel i tko ih je obučio kako i gdj tražiti azil i uzdržavanje?Sve je to smišljeno da nestanu katolici i zavlada haos jer mladi momci vojno sposobni slobodno.prolaze granice i granice,sa velikim ciljem koji im je netko zadao.Treba ovim migrantima pomoći na naćin da se na prvoj granici vrate da ne ugrožavaju svoje živote i države i ljude u EU u koje dođu.Ako im treba pomoć dati im je u njihovim državama i ne pustit preko prve granice.

    2
    1

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.