Užas na autocesti: U izlijetanju autobusa kod Slavonskog Broda 10 mrtvih

Rano ujutro kod Slavonskog Broda došlo je do teške nesreće u kojoj je poginulo najmanje deset osoba.

Povodom teške nesreće u kojoj je život izgubilo deset osoba, u Slavonski Brod hitno su stigli i ministar Vili Beroš i ravnatelj civilne zaštite Damir Trut. Potvrdili su da je u autobusu koji je sletio s ceste bilo ukupno 69 osoba, deset osoba smrtno stradalo, a u autobusu se nalazilo i 15 maloljetnika.

Devet putnika i jedan vozač su poginuli, 44 putnika je primljeno u Opću bolnicu u Slavonskom Brodu. Od 44 hospitaliziranih, njih 8 je teže ozlijeđeno. Četvero je operirano, a ostali su u obradama. Ostalih 14 putnika i jedan vozač su trenutno u policijskoj postaji gdje čekaju smještaj koji će im osigurati županija, kazao je Trut okupljenim novinarima na mjestu nesreće, potvrdivši da je u autobusu bilo i djece.

Ministar je potvrdio da je u nesreći sudjelovalo 67 putnika i dva vozača.

U bolnicu u Sl. Brodu zaprimljene su 42 osobe, dvoje je hospitalizirano u Novoj Gradiški. Jedan putnik koji je hospitaliziran u Novoj Gradiški ima ozljedu kralježnice i dogovorio sam da ga se prebaci u Kliniku za traumatologiju u Zagrebu. Teško ozlijeđenih dosad je 15, kazao je Beroš, dodajući da je moguće da neki koji su još u obradi dobiju kvalifikacije teških ozljeda.

Rekao je i da je u nesreći sudjelovalo 15 maloljetnika, a jedna djevojčica je teže stradala.

Ravnatelj bolnice kazao je da se u bolnici trenutno za život bore dvije osobe.

Očekivano imamo široku lepezu ozljeda. Imamo 15 teško ozlijeđenih stradalnika. Dvije osobe su u jedinici intenzivnog liječenja. Kako je ministar napomenuo, imali smo već tri operativna zahvata, što ne isključuje i mogućnosti dodatnih nakon temeljitije obrade. Jako su nam koristili tečajevi kojima su pripremani na ovakve situacije. Pohvala svim djelatnicima. Pred nama je još veliki posao pomoći našim pacijentima, a moramo reći da smo aktivirali i psihološku pomoć od strane dječjeg psihijatra i našeg psihologa, kazao je dr. Samardžić.

Imali smo nekoliko takvih nesreća, u velikoj većini stranih prijevoznika. Prije nekoliko godina je kod Gospića je bio slovački autobus, ali bilo ih je još nekoliko. Ono što sve službe upozoravaju je pažljiva vožnja i sve ono što je potrebno da bi se sigurno vozilo, kazao je Trut.

Premijer Kosova Albin Kurti izjavio je da je duboko ožalošćen viješću o tragičnoj nesreći u Hrvatskoj, te otkrio  da je ministar unutarnjih poslova Xhelal Sveçla odlazi u Hrvatsku, na mjesto gdje se dogodila tragična nesreća, piše Večernji.hr.

Za kosovske medije, iz tvrtke “Deva Torus” čiji je autobus sletio rekli su da za sada nemaju podatke o uzroku nesreće kao ni točne podatke o broju mrtvih i ozlijeđenih. “Nemamo preciznijih podataka. Još uvijek čekamo službene podatke i izvještaj policije sa lica mjesta nakon ćega ćemo obavijestiti javnost sa novim informacijama”.

Tvrtka “Deva Torus” čiji se autobus sletio, kako se doznaje ima svoje svjedište u gradu Đakovica pa se pretpostavlja da je većina putnika iz tog kraja.

(www.jabuka.tv) 
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.