Uzalud prosvjedi: Cijene nafte će još rasti u BiH

Gledajući globalnu sliku, cijene nafte će još rasti u BiH, rekao je za BHRT ministar vanjske rgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

Šarović je pojasnio kako su entiteti, odnosno vlade i nadležna ministarstva, jedini koji mogu ograničiti visinu cijene svake vrste goriva.

To nije u nadležnosti Ministarstva vanjske. trgovine i ekonomskih odnosa BiH, dodao je Šarović.

Nitko nije razmišljao o posljedicama. Ovo je samo početak jer imajući u vidu šta se dešava na svjetskom tržištu nafte situacija će se sigurno pogoršati i doći će do drastičnih poskupljenja koja će utjecati na standard građana i ekonomije u BiH, tvrdi Šarović.

On kaže da vlade Republike Srpske i Federacije BiH mogu utjecati i spriječiti divljanje cijena, prenosi Radio Sarajevo.

Trenutačno je na svjetskom tržištu cijena litre goriva 0,87 maraka i kada na to dodate 0,70 ili 0,80 maraka raznih taksi i trošarina u ovisnosti od vrste goriva, lako je izračunati da je to oko 1,60 maraka po litri, ističe Šarović te ističe da mu nije jasno zašto pojedini ministri iz Republike Srpske, po pitanju cijene i trošarina za gorivo, prebacuju odgovornost na Vijeće ministara.

Ako bi po njihovim zahtjevima Vijeće ministara reagiralo – to bi bio prijenos nadležnosti, upozorava Šarović.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

  • Bas cudno kako to nasi poloticari i velike glave ne zautave. Njihov je interes da je manje bijede jada i robova, da su svi jednaki i gatede i politicari i pratri i jadni radnik…

  • Ne znam samo sta je vise potrebno da se narod konacno okrene protiv vlasti, ujedini i pocne gledati svoje interese. Problem je sto ovdje ovi torovi ubijede jedne da djelujuci s ciljem opceg dobra za sve narode u BiH – prave sebi stetu. Sta cemo mi prosvjedovati, to su bosanska posla, i slicno tome. Pa krebilu jedan, zivis u BiH, ne zivis u Hrvatskoj, ono sto se dogadja u toj BiH se tice i nas i kakva bila da bila zivimo u njoj i nasa je drzava, ne mozes drugima prepustati sve i onda se zaliti i buniti kako te nitko ne dozivljava. Ako narodu nije 25 godina bilo dovoljno da shvati da mu nije problem nekakav Bosnjak ili Srbin, nego da mu je problem domaci ”poduzetnik” i ova domaca vlast, onda smo zasluzili svi kolektivno da nas rasele, istrijebe, da BiH ostane samo povijesna fusnota hrvatskog naroda i nista vise. USTANI narode ako te ima, vlast je jaka samo onoliko koliko je narod pod njom potlacen. Vlast se treba bojati naroda kao sto je svugdje u normalnom svijetu, a ne obrnuto, da narod drhti pred stranackim uhljebima i parazitima drzavnog proracuna!

    10
  • Njima je svejedno pošto je gorivo nit kupuju auta nit gorivo, jedna od plaća 5000 KM i sve besplatno..
    Umirovljenik odradio 40 godina i dobio 400 KM mirovinu sa 65 godina života,bolestan i jadan ni za kruha.Radnik radi cijeli dan ko rob i 250 sati i još više mjesečno, umjesto 150 sati za 500 KM .
    I čudite se što svatko odseli ko je imalo još u snazi a kad otvoriš portale samo fešte i proslave i slikanje.

  • Uzalud je u BiH sve,tko prije shvati i ode odavde da radi i zaradi i plaću i mirovinu,koga nisu ovde i fizički i psihički satrali i tko je imalo mlađi .

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.