Uz potporu Vlade RH, Prva osnovna škola Široki Brijeg gradi park i igralište za djecu s poteškoćama u razvoju

Prva osnovna škola Široki Brijeg dobit će financijsku potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske za izgradnju parka i igrališta za djecu s poteškoćama  u razvoju u sklopu projekta Happy School.

Nakon što je Prva osnovna škola ranije uspješno aplicirala istoj instituciji za obnovu mokrog čvora u područnoj školi na Desnoj obali (Mala škola) u iznosu od 120.000 kuna (31.197 KM), obnovu krovišta i unutarnjeg uređenja sportske dvorane u glavnoj zgradi u iznosu od 90.000 KM od strane Međunarodnog fonda za sport, obnovu područne škole u Turčinovićima u iznosu od 300.000 KM od strane nekoliko federalnih i međunarodnih fondova, a u tijeku su radovi i na izgradnji novog školskog igrališta u područnoj školi u Mokrom uz suradnju s MZ Mokro, ova škola je ponovno uspješno aplicirala na novi hvalevrijedan projekt.

Naime Vlada RH financirat će u iznosu od  300.000 kn (77.993 KM) dio projekta Otok sreće koji je osmišljen u sklopu Happy School projekta Prve osnovne škole Široki Brijeg i obuhvaća igralište prilagođeno učenicima s poteškoćama te čitav niz sadržaja koji prostor ove škole pretvoriti u mjestu u kojemu će učenici rado boraviti.

Riječ je o projektu ukupne vrijednosti oko 900.000 kuna, odnosno oko 233.979 KM s kojim ćemo prostor oko naše škole učiniti znatno ljepšim i uređenijim, a učenicima s poteškoćama ponuditi mjestog ugodnog boravka. A zahvaljući Republici Hrvatskoj osigurali smo jednu trećinu potrebnih sredstava, na čemu se iskreno zahvaljujemo. Vjerujem kako ćemo kada krenu radovi, moći računati i na potporu Vlade Županije Zapadnohercegovačke te Grada Širokog Brijega te da ćemo svi zajedno realizirati jedan uistinu hvalevrijedan projekt, kazao je Miroslav Hrkać, ravnatelj Prve osnovne škole u izjavi za portal Jabuka.tv.

Prostor oko Prve osnovne škole bi uskoro mogao zabljesnuti u novom ruhu

Dodajmo kako su projektni plan novog parka kraj Prve osnovne škole u Klancu, besplatno izradili širokobriješki arhitekti Pero Ćeškić i Boris Soldo, zbog čega im se iz Prve osnovne škole iskreno zahvaljuju.

(www.jabuka.tv)

9 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.