Uz nekoliko tisuća vjernika proslavljena Gospa od Anđela – Jabuka.tv

Uz nekoliko tisuća vjernika proslavljena Gospa od Anđela

U župi Gospe od Anđela u Gornjoj Tramošnici, 2. kolovoza, proslavljen je zaštitnik župe. Slavlje je započelo jutarnjom ranom misom koju je predslavio fra Mario Jurić, gvardijan i župnik u Tolisi.

Uslijedila je ispovijed hodočasnika i Gospinih štovatelja, a potom svečana zavjetna misa, koju je predslavio dekan na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu dr. Darko Tomašević, arhiđakon toliški. Koncelebriralo je 25 svećenika među kojima je bio i župnik fra Pero Baotić.

U svojoj propovijedi dr. Tomašević je govorio o majci u životu svakog kršćanina i vjernika. Također je govorio o odlascima čitavih obitelji u inozemstvo te demografskim promjenama koje se javljaju u Crkvi u Hrvata. Nazočne je potaknuo na ostanak.

Nakon mise započelo je narodno veselje.

Proslavi patrona prethodila je trodnevnica duhovne priprave. Prvi dan misu je predslavio fra Anto Zrakić, župnik u Potočanima. Drugi dan misu je predvodio vlč. Ilija Matanović, župnik u Turiću, a treći i posljednji fra Jozo Puškarić, župnik u Donjoj Tramošnici, piše Nedjelja.ba.

Kao i prethodnih godina na proslavu patrona došli su vjernici iz okolnih župa i to pješke. Tradicionalno riječ je o župljanima Vidovica, Kopanica, Tolise, Oštre Luke Bok, Domaljevca, Turića te Donje Tramošnice.

(www.jabuka.tv)

 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.