Uvijek vjerni Herceg-Bosne: Reprezentacija nema alternativu!

Povodom potpisanog Ugovora između HNS-a i Kluba navijača Uvijek vjerni o produljenju suradnje i obnove rada, u Kiseljaku se u subotu, 3. listopada 2015. sastalo vodstvo krovne udruge Uvijek vjerni za Herceg Bosnu.

Sastanak je imao samo jednu točku Dnevnog reda: očitovanje o potpisanom Ugovoru, a na sastanku je doneseno deset zaključaka: Udruga daje podršku potpisanom Ugovoru te definira naše stavove glede trenutne situacije i uvjeta podrške HNS-u.

Za članove udruge Uvijek vjerni-Herceg Bosne, bojkot prema hrvatskoj reprezentaciji nikad neće biti opcija, jer Hrvatska i hrvatska reprezentacija nemaju alternativu niti su na prodaju.

”Naš jedini uvjet podrške u Ugovoru je mogućnost navijanja i podrške reprezentaciji i igračima koji su razlog i moto našeg postojanja.

”Ističemo, da dugogodišnjih nepravilnosti u radu Saveza ima, ali ponavljamo, Hrvatsku, HNS niti hrvatsku reprezentaciju ne čini niti jedan pojedinac i bojkot nema opravdanja jer su između ostaloga za taj sveti hrvatski dres tisuće dali živote ili dijelove tijela i on ne može biti predmet nikakve trgovine. Protiv ovih negativnosti se bori na drugi način a ne bojkotom svetog dresa.

Na prozivke pojedinih da smo potpisivanjem Ugovora postali plaćenici , napominjemo da je isti Ugovor uvijek postojao i da sve naše troškove i aktivnosti plaćamo iz našeg osobnog džepa za razliku od onih kojima netko plati da prekidaju utakmice, bacaju baklje, napadaju žene i djecu i ruše ugled Hrvatske i Hrvata kao naroda.

Svjesni smo da se trenutna situacija u hrvatskom društvu, loša u gospodarskom i političkom smislu prelijeva i na hrvatski sport, stoga ne želimo da nas se svrstava u bilo koju političku opciju, lijevu ili desnu. Mi poznajemo samo jednu stranu, a to je hrvatska.

Nećemo dopustiti da antihrvatski elementi i animozitet između sjevera i juga kreiraju mišljenje istinskog hrvatskog navijača, stoga obećavamo da ćemo uvijek prvi reagirati kao i dosad na sve nepravilnosti glede hrvatske reprezentacije te već u dogledno vrijeme tražiti i od ostalih krovnih Udruga, da uputimo zahtjev HNS-u za rješavanje trenutnih problema koje su u njegovoj domeni jer bez obzira na navijače, neke stvari bi mogle dovesti do potpunog urušavanja kulta reprezentacije.

Ograđujemo od svih vrsta huliganizma i pozivamo MUP RH kao i hrvatsko pravosuđe da sve takve izgrede beskompromisno kažnjavaju na dobrobit nogometa, navijača ali i Hrvatske kao države mirnih i plemenitih ljudi.

Sport i naše hrvatske momčadi su jedni od rijetkih zdravih elemenata hrvatskog društva stoga one i sve što ih pokušava uništiti treba nazvati pravim imenom, a to je antihrvatski. Svjesni smo da se dio medija otvoreno stavio u službu širenja upravo ih antihrvatskih stavova i s takvima se ne želimo ni komunicirati a kamoli ratovati.

Udruga će inzistirati na potpisivanu sličnih sporazuma s ostalim nacionalnim sportskim savezima, intenzivirat će rad u narednom razdoblju osnivanjem novih podružnica i aktivnostima i raditi na povezivanju svih istinskih hrvatskih navijača u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i dijaspori.

Uz nadu da se vidimo se u Francuskoj, sportski pozdrav”, ističu iz Udruge navijača Uvijek vjerni Herceg-Bosne.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

 • Nakon ovog moram ići na wc…
  Pa nije Mamić Hrvatska…Neka izgube neka ih izbace nema štete…
  I ja sam Hrvat i Mamić se igra mojim emocijama i jpš emocijama milijun Hrvata sigurno…
  Uvijek vjerni su plaćenici.ok možda ovi dečki imaju nacionalni naboj to im ne osporavam ali izgleda da nisu svjesni situacije…

 • ejjj…pa vi ste privatizirali navijanje… j.eem i Vas i mamića i BBB i Torcidu. idem na utakmice i nište ne tražim ni od koga. iznajmimo kombi, kupimo ulaznicu, gledam utakmicu i navijam, a sve što želim od Hrvatske reprezentacije je pobjeda. Nikad nisam nered napravio da Hrvatska plati kaznu, nisam ulaznicu dobio, nisam tražio nikakvu privilegiju….a Vi? Svi Vi Mamićevci i NeMamićevci ste navijači koji traže određene privilegije,tj. postavljate uvjete da bi navijali. Niste Vi navijači, Vi ste razmaženi plaćenici – i oni Mamićevi i ovi Pavasovićevci…VOLIM HRVATSKU (makar nije uvijek sve po mome)

  • i kad vidim ovog lika iz susjednih općina… pa mrže mu je kad vidi zastavu Široki, Posušje, Grude, Tomislavgrad itd na utakmici reprezentacije nego poraz reprezentacije…

  • to su ljudi sa kičmom koji se bore za pravedniji nogomet i bolju nacionalnu reprezentaciju koja je trenutno poligon za prodaju gazdinih ti igrača i ostalih sumnjivih radnji. Dok vi slipci šutite, oni se bore. Navijaj za Čačića i bod u grupama EP-a u Francuskoj..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.