Usvojene odluke o dodjeli javnog priznanja Grada Širokog Brijega

Na 17. sjednici Gradskog vijeća Grada Širokog Brijega, održanoj u ponedjeljak 30. srpnja, usvojen je prijedlog Odluke o dodijeli javnog priznanja “Grb Grada Širokog Brijega”.

Ovo priznanje će se dodijeliti zaslužnim pojedincima i grupama na svečanoj sjednici pred Dan Grada (15. kolovoza), a to su: Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg, Gospodarsko društvo VIBAR d.o.o.Široki Brijeg, Zvonko Perko i Fra Dane Karačić.

Na ovoj sjednici usvojeno je i Mišljenje za donošenje Odluke o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju trake za spora vozila na dionici M6.1 Široki Brijeg – Posušje u dužini 4081m. Ovime se podržava, i nastavlja proces izgradnje treće trake na dionici koja je od velikog značaja za Grad Široki Brijeg i društvo, kako u prometnom, gospodarskom tako i u svakom drugom smislu, ističe se u priopćenju.

Prihvaćen je prijedlog Odluke o davanju ovlaštenja za zaključivanje ugovora o zakupu s poduzećem “iNovine BH” d.o.o. Sarajevo kojim se produžuje ugovor o zakupu zemljišta na kojim su postavljeni montažni objekti-kiosci za prodaju tiska.

Jednoglasno je usvojeno Rješenje o utvrđivanju prijedloga za imenovanje članova Školskih odbora osnovnih i srednjih škola Grada Širokog Brijega, i to s liste kandidata dostavljene od strane Ministarstva obrazovanja znanosti, kulture i športa ŽZH.

Jednoglasno je prihvaćeno i Izvješće o radu i financijsko izvješće Športskog saveza Grada Širokog Brijega za 2017.

Informacije o stanju sigurnosti na području Policijske uprave Široki Brijeg za 2017. godinu vijećnici su primili na znanje. Što se tiče javnog reda i mira, njegovo narušavanja u postotku je manje za 28% u odnosu na prethodnu godinu.

Kada je u pitanju stanje sigurnosti na cestama, u 2017. godini dogodilo se 237 prometnih nesreća, dok je u 2016. bilo 294. Broj prometnih nezgoda po statistici je u znatnom padu. U prošloj godini na području PU Široki Brijeg smrtno su stradale dvije osobe, dok je u 2016. smrtno stradalo 6 osoba. Najčešći uzroci nastanka prometnih nesreća su neprilagođena brzina i alkohol.

Odjel upravnih poslova u ovoj godini za područje Širokog Brijega registrirao je 10 556 motornih vozila. U izvještajnom periodu za 2017. godine PU je evidentirala 112 kaznenih dijela, od čega 57 po poznatom počinitelju, a 55 po nepoznatom počinitelju, od koji su rasvijetljena 23 kaznena dijela.

Na sjednici je bilo prisutno svih 25 vijećnika.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.