Usvojena rezolucija o BHRT-u

Rezolucija o javnom interesu funkcioniranja javnog radio-televizijskog servisa BHRT, kojom je zatraženo da Porezna uprava Federacije BiH odblokira račune te medijske kuće, usvojena je jednoglasno na jučerašnjoj sjednici Zastupničkog doma Federalnog parlamenta.

Povodom aktualnih teškoća u koje je radi dugova zapao BHRT, navedenu rezoluciju predložili su zastupnici Sanela Prašović Gadžo i Irfan Čengić pozivajući na deblokadu računa zbog egzistencije 870 radnika BHRT-a i njihovih obitelji.

Prašović Gadžo je navela da radnici nisu krivi za nezavidnu aktualnu poziciju njihove kuće pa deblokadom računa, dodala je, treba učiniti prvi korak ka izlazu iz teškoća.

Uz Rezoluciju je, na prijedlog zastupnika Adisa Arapovića, od federalnih institucija i tijelauprave posebnim zaključkom zatraženo da u njihovom djelovanju i aktivnostima na pomoći BHRT-u vode računa da ne ugroze poslovanje Federalne radio-televizije (RTVFBiH).

Nakon ovih odluka, sjednica Zastupničkog doma je prekinuta i nastavak najavljen za srijedu u idućem tjednu, kada zastupnici treba da se izjasne o predloženom zakonu o financijskoj konsolidaciji i restrukturiranju javnih zdravstvenih ustanova u FBiH, a prethodno, o mnoštvu amandmana podnesenih na taj tekst.

(Fena)

5 komentara

  • Imaju tisuću zaposlenih i još 1000 honoraraca, a što nam nude od programa? Turske ser9ije, vijesti iz Turske, Somalijw, Sudana i pakistana. Iz Zapadne Hercegovine i ostalih krajeva gdje su većina Hrvati nema gotovo ništa. Odnosno, imaju samo negativne vijesti i vijesti iz crne kronike. Sve u svemu “sive domove” BHTV i FTV odmah treba začepiti i zakovati daskama. Zaposleni: Mrš u Njemačku, Iskku, Norvešku i gdje znate, kao i ostali za koje nema posla u Džamahiriji.

  • Evo i da oću gledat NEMA SIGNALA, fala Bogu da ga nema, jer moja dica uče HRVATSKI, engleski i njemački uče radi budućeg posla a neće otići iz PONOSNE HERCEGOVINE.
    Žali Bože radnika ali GASI TOJU FEDERALNU TV.

  • 870 uhljeba i “gradjanskih”huskaca, koje svi placamo, milom i silom. Da je i rudnik, previse ih je. A tek retorika…gosti…, bolje je preskociti kanal.

  • Kad su nesto prenjeli iz, Kupresa, Livna, Tomislavgrada, Rame, Prozora, Posušja, Gruda, Lubuškog, Čitluka, Širokog Brijega, Zapadnog Mostara, Čapljine, Stoca, Neuma i Ravnog, većinske hrvatske Hercegovine, 4-5 većinskih hrvatskih općina u srednjoj bosni, Vitez, Novi Travnik, Busovača, Kreševo, Kiseljak, i 2 općine u ze-do županiji, Žepče i Usora, i Posavskoj županiji, Orašju, Odžaku i Domaljevcu, nikad… Ima za nas Hrvate u BiH RTV HB Bogu hvala… HRT i ostale, za srbe RT RS i muslimane FTV. Neznam čemu ova i služi… RTV HB ima dobar dnevnik, pokrije sve 24 većinske hrvatske općine/grada u BiH danas, političke emisije kompas i fokus, športska sprint, kulturna, prenose sve naše manifestacije, dane matice hrvatske Mostar, MMF i WHF Široki Brijeg, Dane hrvatskog filma u Orašju, Festival iz Neuma, Dane kosidbe iz Kupresa.. Bude i pokoji flim. Za sad je OK.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.