Usvojen Prijedlog izbornog zakona Republike Srpske

Narodna skupština Republike Srpske u noći s četvrtka na petak, na 13. posebnoj sjednici, usvojila je Izborni zakon RS-a – prijedlog narodnih zastupnika.

Za izborni zakon je glasao 51 zastupnik, 11 je bilo protiv, a četiri suzdržana.

Usvojen je i Zakon o dopunama Zakona o radu – po žurnom postupku, uz prihvaćen amandman Vlade RS-a.

Narodni zastupnici usvojili su i Zakon o referendumu i građanskoj inicijativi RS – prijedlog narodnih zastupnika, kao i Zakon o imunitetu RS – prijedlog narodnih zastupnika.

Usvojen je i Zaključni izvještaj Neovisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u razdoblju od 1992. do 1995. godine i zaključke u vezi s tim izvještajem, kao i Odluku o sastavu izaslanstva Narodne skupštine RS u Parlamentarnom forumu Republika Srbija – RS, navodi se u priopćenju iz Odjela za odnose s javnošću NS RS-a.

(www.jabuka.tv | Foto: Srna)

12 komentara

   • Točno od riječi do riječi, sudionik sam događanja 90-ih. Od zaustavljanja tenkova i rata. Da su mogli sravnali bi Široki Brijeg sa zemljom. Jesmo li sada svi zakazali da svojim potomcima nismo prenijeli što se to tada zapravo događalo.

  • Ovo podsjeca na 92. i tadasnji referendum u BiH; kada su Srbi htjeli ostati u Jugoslaviji, a Hrvati i Bosnjaci ne. Tada je Karadzic u BiH parlamentu prijetio ratom, a prijetnju su Srbi nakon toga i ostvarili. Muslimani su iskoristili Hrvate da bi imali vecinu, a plan je bio muslimanska BiH, pod krinkom gradjanstva.
   Hrvate u BiH se tada, a ni sad, puno ne pita.

 • Oni su naša braća,, samo što nas neko izvana (strani faktor) permanentno zavađa i dovede nas do toga da se međusobno ubijamo i mrzimo

 • RS je stvorena na protjerivanju nesrba i drugim zločinima uz odobrenje svjetskih čimbenika koji su ignorilali tu činjenicu. Sve je to potvrđeno dejtonskim sporazumom u kome stoji kako je ustrojena BiH itd. Sada ti isti svjetski čimbenici ignorišu svako slovo u tome sporazumu i traže preustroj te BiH u nešto drugo. Koliko god smatram daje RS nešto sasvim nepravedno nastalo , smatram ipak da srbi imju pravo se ovako ponašati jer tuđi ljudi odlučuju o budućnosti jedne zemlje o kojoj ne samo da nemaju pojma nego ih njihovi postupci a pogotovo posljedice tih isti za ovde živuće narode nezanimaju. Hrvatima su zajamčena sva pra samo na papiru a u stvarnosti je već u dobrom djelu uznapredovo status stvaranja nacionalne manjine. Pitanje je samo kada će se donijeti konačna odluka o tome. Tome su dobrim djelom pridonijeli hrvatski predstavnici na vlasti u BiH. Sada kad je skoro riješeno pitanje Hrvata u BiH okreću se prema srbima. Krajnji cilj je od BiH napraviti unitarnu državu bez entiteta i nacionalnih obilježja zanemarujući činjenicu daće tada u tom stanju narbrojnija strana automatski odlučivati o sudbini svih u BiH. Toga su srbi svjesni i bar pokušavaju nešto u sprečavanju toga za razliku od naših hrvatskih predstavnika.

 • Znate li vi braco hrvati da vazda u tuci u birtiji naj gore prode onaj tko Miri i razvoda. E sad to radi Covic i hrvati. Bojim se da mi ponovo ne izvučemo deblji kraj. Ako i zaguzvaju srbi i bosnjaci, bosnjaci ce naci razloga da se okrenu protiv hrvata. Jer nas ne vole a osjećaju da su nadmoćniji, broj Iki od nas.

 • Jbm ČETNIČKU i PUTINOVSKU.Krili bi se iza Rusa.Probajte sami što ste naumili.Što se ne ocijepite ???JADOVI niste narod.Znate vi dobro da je vam Amerika pomogla da ne uđe Hrvatska vojska u BL.Mislim da je to kriva procjena bila danas bi bilo sve ok.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.