Usvojen novi zakon: Evo što će se još upisivati na vozačkim dozvolama – Jabuka.tv

Usvojen novi zakon: Evo što će se još upisivati na vozačkim dozvolama

Zastupnički dom Parlamenta Bosne i Hercegovine usvojio je zakon predlagača Damira Arnauta po kojem će se na vozačku dozvolu upisivati da je vozač suglasan da u slučaju smrti njegovi organi budu donirani.

Riječ je o Prijedlogu zakona o dopuni Zakona o osnovama sigurnosti prometa na cestama BiH, a on ovu opciju definira u slučaju da osoba potpiše takvu izjavu prilikom podnošenja zahtjeva za izdavanje vozačke dozvole.

Arnaut je na Twitteru napisao kako je ovo peti usvojeni zakon Kluba zastupnika Naše stranke i Nezavisnog bloka, a kako cijelo Vijeće ministra BiH ima tri usvojena zakona.

Ovo je normalna praksa u svijetu. U vozačku dozvolu se upisuje ako osoba želi da donira organe u slučaju smrti. Ne gubi se vrijeme na suglasnost obitelji u situacijama kada je svaka sekunda bitana. Spašavaju se brojni životi, kazao je Arnaut za Klix.

Kolege koje su glasale protiv nisu samo nehumani, dodaje on, već ne dopuštaju ljudima da iskažu svoj izbor.

Ako oni ne žele donirati organe, mogu se tako izjasniti kad vade vozačku, ali oni ne žele nikome dopustiti da se izjasne drugačije. Dobro je da smo ipak imali veći broj humanih i razumnih poslanika, zaključio je on.

(www.jabuka.tv)


9 komentara

 • To je dobro donirat slazem se .
  Odakle budali ideja ajmo smanjit broj poginuli.
  Onda ce bit zamantaj malo odma rizi vadi srce jetru sta kome treba nece te ni probat spasavat

  • Dolina suza, plač i trulež, braćo i sestre, žig zvjeri na čelu a na desnici jezero ognjeno sa 18 rogatih glava i trulež. 666 + 5G = 671G puta izabra bog lude da posrami mudre a ričuči lav obilazi da sve proždre.

   P.S. “vaditi će… “

 • Pa bogati sve poludilo.ovaj komentar prvi u pravu covik.nece nas ni spasavat bitno je izvadit organe i bogate spasit a sirotinju priklat.Sram vas bilo a ovoga sto je predlozijo zakon pajdo mores odman ti donirat bubreg .ostani sa jednim .Sramota. Nedaj boze da mi se to desi u obitelji.e onda bi bilo ko Rambo 1 .film.ravna bi sve.!!!!!!

 • Nedate narodu da živi normalno plati škóle fakultete lijekove bolnicu markice dok je živ kad umre Lešinari kosti bi tuđe unovčili imateli granicu Ljuckosti kakva ste obraza pocecete ljude eutanazirat da bi Organe njihove Unoučili SRAMÍTE SE

 • Arnaut bolesni dušebriznik i veliki čuvar državnoga novca, a dedo mu bio na državnome proračunu. Za vrijeme diplomacije koju je provodio vani poguran raznim medikamentima. Zavrsite priznavanje za vani vozačke kategorije da ljudi mogi ici raditi. Nego sto diplite .

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.