Usprkos pandemiji tvrtka iz Livna nastavlja sa širenjem – Jabuka.tv

Usprkos pandemiji tvrtka iz Livna nastavlja sa širenjem

Kompanija B Krug iz Livna relativno je mlada tvrtka koja na tržištu postoji od 2012. godine. U početku se bavila prodajom, distribucijom i montažom građevinske stolarije koju su proizvodili drugi dobavljači po njihovim narudžbama.

Od 2012. kontinuirano rastemo preko 50 posto na godišnjoj bazi, kako prihodima tako i djelatnicima. 2019. godine javila se potreba gdje nismo mogli ovisiti o dobavljačima, pa smo ušli u investiciju pokretanja vlastitog proizvodnog pogona za proizvodnju PVC aluminijske stolarije te uz to i čelične bravarije, kazao je Stipe Krišto, vlasnik i direktor tvrtke B Krug Livno.

Tvrtka B Krug danas zajedno s tvrtkom u Hrvatskoj broji oko 40 radnika. Preko 80 posto proizvoda kompanija B Krug izvozi na tržište Hrvatske i Njemačke, a uskoro će se plasman njihovih proizvoda proširiti i na tržište Švicarske, objavljeno je iz Razvojne banke FBiH.

Pokretanjem novog proizvodnog pogona kojeg smo danas obišli u prvoj fazi tvornica će zapošljavati 60 radnika. S obzirom da se nalazimo u godini u kojoj je sve neizvijesno mi smo uspjeli nastaviti snažno svoj rast i napravili smo povećanje prodaje za preko 50 posto i povećanje broja djelatnika za sto posto. U cijeloj novoj investiciji imali smo partnera UNDP. Preko Razvojne banke Federacije BiH imali smo suradnju sa UNDP-om na projektu Dijaspora za razvoj gdje smo sufinancirali nabavku novog rezno-obradnog centra, a njime smo povećali naše kapacitete, poboljšali kvalitet proizvoda, smanjili ljudski faktor u cijeloj proizvodnji. Naša obveza prema njima je bila da ćemo zaposliti 12 novih djelatnika, a mi smo zaposlili 14, naglasio je Krišto.

B Krug Livno je naš partner, ali nije korisnik kreditnih sredstava, to znači da već drugu godinu Razvojna banka FBiH koristi usluge UNDP-a i razvojnog programa Švicarske Vlade. I ova kompanija aplicirala je na tu razvojnu liniju i uz našu pomoć grant sredstva su omogućena i dobili su mogućnost bespovratnih sredstava. Moram da naglasim da imamo veliki broj tvrtki koje koriste ove usluge. Nastojimo što više Razvojnu banku Federacije BiH pozicionirati prema ovim institucijama, a sada smo i u pregovorima sa Svjetskom bankom i MMF-om te EBRD-om, istaknuo je Dalibor Milinković, v.d. izvršnog direktora za projekte i razvoj Razvojne banke Federacije BiH, prenosi BiznisInfo.

Svakako imamo u planu nasatavak suradnje s Razvojnom bankom na budućim projektima koje planiramo, dodao je Krišto.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.