Uspješno realizirana akcija ”Let’s do it – očistimo zemlju za 1 dan”

U subotu su se građani svih dijelova BiH, iz više od 110 općina, ujedinili sa zajedničkom misijom – pokrenuti vlastitim snagama pozitivne promjene u našem društvu. 18. svibnja 2013. godine građani BiH bili su sudionici najveće volonterska akcija u povijesti BiH “Let’s do it – očistimo zemlju za 1 dan”. U 5 sati, koliko je akcija trajala, prema preliminarnim rezultatima više od 40.000 građana i nekoliko tisuća djece sudjelovalo je u današnjoj akciji.

Akcija „Let’s do it – očistimo zemlju za 1 dan“ najveća je volonterska akcija u povijesti BiH posvećena prvenstveno čišćenju ilegalnih deponija smeća u jednom danu, ali i čišćenju zelenih površina i drugih prirodnih vrijednosti, odnosno zaštićenih područja. Riječ je o projektu koji se prvi put realizirao u našoj zemlji prošle godine u sklopu globalne akcije čišćenja cijele planete „Let’s do it World“, a nositelj projekta su udruge građana „Ruke“ iz Sarajeva i „Mozaik prijateljstva“ iz Banja Luke, dok je generalni sponzor HT Eronet.

“Izuzetno smo zadovoljni realizacijom ovogodišnje akcije, budući da je odziv građana bio odličan. Sretni smo da su građani BiH pokazali da žele da žive u čistoj BiH i da se ekološka svijest kod stanovništva povećala. Ponosni smo da su se ovo godine projektu pridružili i učenici osnovnih i srednjih škola. Mi nastavljamo sa planiranim aktivnostima i najavljujemo na jesen akciju sadnje drveća u jednom danu“, kazao je g. Božidar Mihajlović, predsjednik UG „Ruke“.

Prepoznavajući vrijednosti akcije „Let’s do it – očistimo zemlju za 1 dan“, projekt su podržale agencije Ujedinjenih nacija u BiH i Delegacija EU u BiH.

akcija5

“Ove godine Ujedinjene nacije su osigurale prostor i svu potrebnu opremu za realizaciju ativnosti glavnog info centra akcije “Lets do it – očistimo zemlju za 1 dan“. Mi, Volonteri Ujedinjenih nacija u BiH vjerujemo da je bit volonterizma odvajanje slobodnog vremena i truda u cilju postizanja pozitivnih društvenih promjena, što smo potvrdili aktivnim sudjelovanjem svih agencija UN-a”, izjavila je Hyun Joo Youn, predstavnica Volontera Ujedinjenih nacija u BiH.

Generalni sponzor projekta „Let’s do it – očistimo zemlju za 1 dan“ je tvrtka HT Eronet koja podržava ovu ideju još od njenog začeća. ”HT Eronet je sa ponosom već drugu godinu za redom uz projekt ”Let’s Do It” kao generalni sponzor. Izuzetno smo sretni da smo dio ove pozitivne priče. Posebno nas raduje da su se akciji priključili uposlenici HT Eroneta koji su bili raspoređeni po različitim lokacijama“, dodao je g. Vanja Gavran, rukovoditelj Odjela za korporativne komunikacije HT Eroneta.

Značaj ove akcije prepoznao je i vladin sektor, te su Federalno ministarstvo okoliša i turizma, Ministarstvo za prostorno uređenje i ekologiju RS, te Fond za zaštitu okliša FBiH odlučili i ove godine podržati ativizam mladih entuzijasta.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.