Uspješna godina iza kočerinskih “Poskoka”: Bogatiji za 150 medalja i novu opremu

Taekwondo klub “Poskok Kočerin” iz sebe ima još jednu jako uspješnu natjecateljsku sezonu.

U Klubu trenira tridesetak mladih sportaša koji su u 2023 godini nastupili na 15 turnira.

Članovi ovog “malog” Kluba koji djeluje na rubnom djelu grada Širokog Brijega, točnije u mjesnoj zajednici Kočerin u 2023. godini osvojili su ukupno 150 medalja od kojih je 50 zlatnih, 49 srebrnih i 51 brončanu.

Članovi ovog Kluba u 2023. godini ukupno su osvojili 150 medalja od kojih je 50 zlatnih, 49 srebrnih i 51 brončanu (Foto: TKD “Poskok Kočerin”)

Osim toga oni su osvojili i čak 16 pehara za pojedinačne i ekipne uspjehe.

Posebno su u protekloj godini istaknule juniorske prvakinje BiH, u formama Martina Gašpar, a u sportskoj borbi Nika Vukoja. Na Balkanskom prvenstvu za reprezentaciju BiH bronačane medalje su osvojile Anamarija Gašpar, Matea Sabljić, Nika Vukoja i Ivana Bazina koje su tako podigle rang rezultata još više.

Tijekom svojih nastupa Klub je imao veliku podršku Grada Širokog Brijega koji je osigurao prijevoz na natjecanja, ali i roditelja i drugih sponzora.

U Klubu trenira tridesetak mladih sportaša koji su u 2023 godini nastupili na 15 turnira. (Foto: TKD “Poskok Kočerin”)

Osim natjecateljskih rezultata ovaj klub ima odlične rezultate kad su u pitanju i drugi klupski projekti. Klub je ove godine dobio domaćinstvo organizacije međunarodnog taekwondo turnira pod nazivom Otvoreno prvenstvo Herceg Bosne 2023. na kojem se okupilo više od 300 natjecatelja iz Hrvatske, Crne Gore i BiH.

Ovaj projekt je uspješno realiziran uz puno rada i truda uprave i članova kluba, ali i sponzora i pokrovitelja od kojih su se istaknuli Federalno ministarstvo kulture i sporta, Grad Široki Brijeg, Županija Zapadnohercegovačka i TT Kabeli iz Širokog Brijega.

Klub je uspješno realizirao i druge projekte kao što su nabavka novih strunjača za trening (tatami kocaka), opreme za taekwondo trening kao i opreme za kondicijsku pripremu sportaša. Klub sada ima dobre uvjete za trening koji provodi u prostorijama osnovne škole Kočerin, a u budućnosti Klub planira upisivati nove članove koje će trenirati trenerice Lucija Bašić i Mihaela Senjak kao i mentor kluba Petar Boban koji su protekli vikend uspješno položili trenerske licence.

Foto: TKD “Poskok Kočerin”

Klub sada ima dovoljno opreme za provođenje kvalitetnih treninga, ali za veći iskorak potrebna je nova veća sportska dvorana koja je prijeko potrebna kako za provođenje nastave tako i za provođenje treninga za djecu sa područja Kočerina, istaknuo je predsjednik Kluba g. Jozo Mikulić.

Iz Kluba se zahvaljuju svima koji su im pružili podršku u realizaciji njihovih projekata a nakon kratkog odmora planiraju se pripreme za novu sezonu.

(www.jabuka.tv)

6 komentara

    • Balija, kakvu bi vi zastavu da stavimo? Stavljat ćemo koju mi želimo, a ne onu koju vam je nametnuo tzv “visoki predstavnik”?

  • Izuzetan uspjeh mladosti jednog malog mjesta koje ovime postaje sve poznatije..djeci je potrebno tako malo da uzvrate peterostruko…a u ovom mjestu se k tome dogodi takva erupcija talenata..sve pohvale osvajačicama i osvajačima brojnih medalja i nagrada, pohvala roditeljima koji ih prate na tom putu kao i odličnom timu trenera..od srca Vam želim da ovo još više prepoznaju javne institucije i osiguraju vam skoro proširenje kapaciteta..mozda gradnja tkw centra?;-)…sjajno bi bilo da Kočerin postane središnjica koja bi mlade sa šireg područja pozivala da se približe ovoj svekorisnoj sportskoj disciplini..:-) bravo kočerinski Poskoci!!

  • Iskreno ovakav uspjeh je čudo, ispada da su osvojili oko 5 medalja po članu.. sitni ali bitni..krhke djevojke koje ostvaruju međunarodni uspjeh..nadam se da će se to prepoznati i još više uložiti u kapacitete koji su vam potrebni za daljnji razvoj..bravo kocerinski poskoci, bravo i roditelji te pohvale trenerskom timu !!!

  • Za 15:22,prija koja je tuđa zastava ,ja samo ovdje na fotkam vidim zastavu našeg grada ponosnog Širokog Briga,i ponosno je nose mladi borci sa našeg Kočerina koji je u sastavu grada Širokog Briga,sve ostalo je provokacija ili je neka druga zastava u pitanju???

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.