Uskoro velika promjena za korisnike WhatsAppa, mnogima se neće svidjeti

Do sada se ove sigurnosne kopije, koje je aplikacija radila periodički, nisu brojale pod prostor na oblaku vašeg Google računa.

Od početka prosinca uvode se važne promjene za korisnike WhatsAppa a odnose se na sigurnosne kopije ove popularne aplikacije za dopisivanje i razgovore. Kako je Google objavio, za korisnike aplikacije WhatsApp Beta od prosinca se uvodi ograničenje pohrane u oblaku vašeg Google računa, a od početka godine postupno će se uvoditi za sve korisnike WhatsAppa na Android platformi.

Osobni Google računi dolaze s 15GB besplatnog prostora za pohranu, što je, kako navode, tri puta više od većine mobilnih platformi, a prostor se dijeli između Google diska, Gmaila i Google fotografija.

Sigurnosne kopije WhatsAppa na Androidu tako će raditi sve dok imate slobodnog prostora za pohranu na Google računu, a kada dosegnete ograničenje prostora morat ćete osloboditi prostor kako bi se nastavilo sigurnosno kopiranje.

Najjednostavnije je brisati fotografije ili video snimke direktno u WhatsApp aplikaciji te će one odmah biti izbrisane i na Google računu tako da tu radnju ne morate tamo ponavljati, piše Večernji List.

Do sada se ove sigurnosne kopije, koje je aplikacija radila periodički, nisu brojale pod prostor na oblaku vašeg Google računa. Svaki korisnik koji ima otvoren Google račun ima i 15GB besplatnog prostora, a ukoliko vam to nije dovoljno možete kupiti i dodatni prostor.

(www.jabuka.tv Foto: Unsplash)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.