Uskoro uvođenje pretplate za sigurno korištenje Windowsa 10

Osim određenih LTSC izdanja, Windows 10 od 14. listopada 2025. dolazi do kraja podrške čime prestaje primanje kritičnih i/ili važnih sigurnosnih ažuriranja.

Korisnicima koji u međuvremenu ne prijeđu na Windows 11 nudi se plaćanje godišnje pretplate kako bi nastavili primati sigurnosna ažuriranja, objavljeno je na Windows IT Pro blogu.

Cijena prve godine iznosi oko 56 eura po uređaju nakon čega se udvostručuje oko 112 eura za drugu godinu, a zatim se ponovno udvostručuje u trećoj godini oko 225 dolara.

Cijena će se udvostručiti svake uzastopne godine, najviše tri godine. Ako odlučite uskočiti u program u drugoj godini, morat ćete platiti i za prvu godinu jer su ESU kumulativni, navodi se.

Razlog takve odluke navodno leži iza činjenice da ova ažuriranja trebaju poslužiti kao privremeno rješenje i poticaj korisnicima da prijeđu na novije verzija Windowsa, javlja Bug.hr.

Ipak, Microsoft će poslovnim korisnicima koji koriste njihovo rješenje za ažuriranje temeljeno na oblaku kao što su Intune ili Windows Autopatch ponuditi 25 posto popusta dok će škole dobiti još veći popust. Za krajnje tj. privatne korisnike za sada nisu objavljeni popusti.

Privremeno programersko rješenje ostalo u Windowsu 30 godina

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.