Uskoro rotor i ležeći policajci kod Druge osnovne škole u Širokom Brijegu

Prometni čepovi i velike gužve već su poznati problem u Širokom Brijegu. Ovome se u kraj želi stati novom prometnom regulacijom koja bi trebala dovesti do boljeg protoka automobila, a riječ je o rotorima – kružnim tokovima.

JU Coming je u suradnji s JU Ceste ŽZH radio idejni projekt kružnih tokova u Klancu na križanju prometnica M6 i R425 koji je poslan Direkciji za ceste FBiH na suglasnost, te je prihvaćen. Za projekt je odobreno 250.000 KM.

– Imamo informaciju kako se rade glavni projekti za rotore u Klancu i kako bi jedan mogao biti rađen još u ovoj godini, kazao nam je direktor JU Coming Dragan Pavković dodavši kako će na natječaj najvjerojatnije ići kružni tok koji je bliži gradu.

Ali tu nova prometna regulacija neće stati. Naime, uz već postojeći rotor na Puringaju koji je izgrađen prije nekoliko godina, te još dva koja će se praviti u Klancu, Pavković nam je kazao da je u planu i rotor na križanju Ulice fra Dominika Mandića i M6.1, kod benzinske crpke Gas Benz.

– Tu su sve analize pokazale da je kružni tok najbolje rješenje. Idejni projekt, koji je rađen u suradnji s Građevinskom fakultetom Mostar, će se dostaviti Direkciji za ceste FBiH na daljnje usvajanje i daljnju proceduru, kazao je Pavković za Večernji list.

Dodao je kako je u suradnji s Građevinskim fakultetom predviđena izrada projekta rotora kod Osnovne škole na Lijevoj obali gdje je riječ o križanju četiri ulice. Prema njegovim riječima, projekt će biti gotov za desetak dana.

Tako bi Široki Brijeg u bližoj budućnosti trebao imati ukupno pet rotora. Pavković nam je za dva dodatna rotora (kod OŠ i benzinske crpke) kazao kako tek trebaju dobiti suglasnost tako da ipak neće biti rađeni u ovoj godini

. Kako se nedavno na sjednici OV pričalo o sigurnosti djece kod spomenute Osnovne škole na Lijevoj obali, Pavković nam je kazao kako će do početka školske godine biti postavljeni ležeći policajci.

(Večernji list | Foto: Vecernji.ba)

Nema komentara

 • Ajde postavite tih ležećih policaja ionako je asfalt savršen kroz Široki a pogotovo pecara i onaj dio prema lisama pa sve do sjemenarne. Koji idioti još misle da će ležeći usporiti budalu koja brzo vozi. Ako ne čuva svoj i tuđi život zašto bi auto čuvao. Bolje je umjesto tih ležećih kupiti dva radara i postaviti da slikaju. Ili barem postavite kutije od radara. Više se na to pazi nego na ležeće i bilo bi mnogo efikasnije. Pa onda neka juri ko ima para.

  • Ma i to, i tko ima više kazni, oduzet vozačku na 5godina. I sve rješeno!!!!!! Skroz je lako skloniti šljam sa ceste.

 • Hahahaha 250 000 KM, koja kućerina se napravi za te pare oni nemogu kružni tok. Možda će asfalt pružit do klanca. Ahaaa.

 • na ovoj lokaciji uopće nije potreban kružni tok, umjesto njega miro napravi igralište oklajčanima koje obećavaš već 3 ili 4 put po izborima

 • Izgleda da je se našla metoda uzimanja love u džep preko rotora.jer naši nista ne rade ako nemaju bar 3/4 za podjeli među sobom

 • A gdje je ta analiza po kojoj se zaključilo da na Lisama treba kružni tok? Vidim kaplje (Razdjelnike) ste stavili , time suzili ionako uske trake a i povećali cijenu radova za 20% .Kaplje NISU potrebne, a niti rotor . Još nešto , ne mora svaki rotor biti isti , i onaj na Tromeđi i u klancu i na Lisama , tko je taj koji je diplomirao na “kružnom” pa danas layere u Cad-u buba na postojeće stanje ? Pa trebate srušiti pola raskrižja da ka ugurate na Lise , ima li itko normalan da smanji radijus i izbaci kaplje pa da se samo “kozmetički napravi kružni? Ima opcija sa gumenim otokom(onim u sredini) , oko njega samo ocrtati trake i eto kružnog , za malo para …

 • na lisama moze i gumeni rotor kao u Mostaru kod stare bolnice na obilaznici u klancu treba pravi rotor jer je neophodan i za sigurnost a i protocnost prometa ,semafori su na takvim mjestima vec odavno zastarila prica,moze idite raditi a ne cekati izbore

 • pohvaliti treba svakako ideju, a da li će se realizirati vidjetćemo. ne morate sve dočekati na nož, tko to od nas ne bi lizao med a da u medu radi. Iseja je super i mislim da će se realizirati. Tako je bila priča i sa školom na Pecari, pa je napravljena, Kolektorom, doduše polovično , al je postavljem i dr. Treba dati priliku.Jer jednom kad se počne raditi mora se i dovršiti. Rotor je najpotrebniji u Klancu jer je prava lutrija uključit se u promet naročito kad se ide sa Brijega , ili kad vozimo djecu u školu.

 • E super jer je Lisama stvarno potreban kruzni tok,,,velike guzve se kraj nove skole stvaraju iz sva 4 pravca ujutro od 7-8 i popodne od 3-4
  Ipak tamo je najveca industriska zona u gradu i jos skola od nedavno

 • čuj postavit ležećega policajca,pa čitav vam je put kroz široki jedan veliki ležeći policajac….imate li oči..npr.novi asvalt što je ko uređen put od županije pa do hotela morete vidit i sami da je neko punio nekoliko cm asfalta i stavio u svoj džep..a tek put prema pecari na izlazu katastrofa…..

 • Ležeći policajci su ideja nekog bolesnika. Oni su alibi za nesavjesne policajce i vozače, jer ih ne treba postavljati pored postojećih prometnih znakova. U normalnim državama (a takve su u EU) ležeći policajci su ZABRANJENI. Ako ovi naši tutkumi misle da lažem, neka se malo informiraju.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.