Uskoro počinju upisi u Glazbenu školu Široki Brijeg

Štovani roditelji i učenici,
ovim putem želimo Vas informirati te Vam dati osnovne obavijesti o glazbenom školovanju i upisu učenika u prvi razred osnovne i srednje glazbene škole. Na Vaš upit, pružit ćemo Vam dodatne informacije i naputke.

Glazbeni vrtić – predškolski program
Namijenjen djeci koja pokazuju interes za glazbu u pravilu uzrasta od 7 godina. Upisi se vrše tijekom rujna i listopada. Za glazbeni vrtić nije potrebno polagati prijamni ispit.

Osnovna glazbena škola
Dob polaznika pri upisu od 8 do 10 godina.
Osnovna glazbena škola traje 6 godina. Tijekom cijelog školovanja učenici kroz učenje glazbe usvajaju i razvijaju glazbene vještine i sposobnosti, psihomotoričke sposobnosti te bolju koncentraciju. Učenje glazbe potiče apstraktno razmišljanje, samokontrolu te organiziranost i disciplinu u radu. Dva puta tjedno učenici imaju individualnu nastavu glavnog predmeta (instrument) te skupnu nastavu solfeggia-teorije. Od četvrtog razreda započinje i skupno muziciranje (zbor-orkestar).

Nastava se odvija u turnusima obrnuto od nastave u osnovnoj školi. Nakon osnovne glazbene škole učenici mogu nastaviti školovanje kod nas u srednjoj glazbenoj školi .

Učenici koji upisuju prvi razred glazbene škole mogu upisati sljedeće instrumente: klavir, harmoniku, violinu, tambure, flautu.

Od potrebne dokumentacije treba dostaviti rodni list.

UPISI POČINJU  26. – 30. kolovoza 2013. od 09,00 do 12,00 sati u tajništvu škole, naveli su iz Glazbene škole Široki Brijeg.

(www.jabuka.tv)
6 komentara

  • Ovi nazovi glazbenici su katastrofa. Deru se na djecu, vrijeđaju, a samo čekaju da im se da 50 KM i onda po svom. Pod hitno smjeniti svo vodstvo

  • pa bože moj ove drugarice učiteljice iz glazbene škole vele da nije obavezna ta škola i da ne treba ići u nju,ali kad su plaće čančaju a osim tog i učenici te škol eškolarinu svakoh miseca plaćaju kud one sa tolikim novcem uprave ili u džepove ili u pomoć državi

  • Mislim da su problem roditeljske ambicije. Svi misle da im djeca imaju jako razvijen sluh bez kojega nema ni glazbene škole pa isforsiraju djecu. Ta djeca ne mogu normalno pratiti nastavu pa nije čudo da im je dosadno i prave probleme. Tko nema sluha ner bi ga trebalo upisivati, ali je važno da se možemo pohvaliti susjedima, tetkama i ostaloj rodbini kako je baš naša mala najbolja u toj školi,

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.