Uskoro počinje suđenje Draganu Mektiću

Suđenje bivšem ministru sigurnosti BiH Draganu Mektiću, koji je optužen da je zloupotrebom položaja i ovlaštenja počinio kazneno djelo visoke korupcije, počinje idućeg četvrtka.

Suđenje će biti održano od 9 do 12.30 sati, a sudac u ovom predmetu je Dalida Burzić, bivši glavni tužitelj Tužiteljstva Sarajevske županije.

Optužnicu protiv Mektića podiglo je Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine, a njom su obuhvaćeni i bivši šef kabineta ministra sigurnosti BiH Igor Golijanin, pomoćnik ministra u Ministarstvu sigurnosti BiH Samir Agić i Edin Garaplija, u svojstvu odgovorne osobe i vlasnik Instituta za zaštitu od požara i eksplozija – INZA d.o.o. Sarajevo.

Mektić i Agić terete se za produženo kazneno delo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja iz člana 220. stav 3. kaznenog zakona (KZ) BiH, Golijanin za produženo kazneno djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja iz člana 220. stav 2. KZBiH, a Garaplija za produženo kazneno djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja iz člana 220. stav 3. a u vezi s člankom 31 KZBiH.

Prema navodima optužnice, navedene osobe su zloupotrebom položaja i ovlaštenja počinile kazneno djelo visoke korupcije koja šteti međunarodnom ugledu Bosne i Hercegovine, a dokumentirana su različita obavljanja zloupotrebe položaja ili ovlaštenja najviših državnih službenika i službenika u Ministarstvu sigurnosti BiH prilikom realizacije međudržavnog projekta prekogranične suradnje u oblasti vatrogastva, koji je financirala Delegacija Europske unije u BiH, a vrijednost projekta iznosila je 198.454,51 eura, prenosi Srpskainfo.

Ukupna načinjena šteta iznosi 244.764, 21 KM, a navode optužnice Tužiteljstvo BiH će dokazivati pozivanjem 31 svjedoka i prilaganjem 140 materijalnih dokaza.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

    • Meketalu je sve lako dok muslimani ne osjete da im više nije potreban. Tada će iz ladice izvući davno pripremljene optužnice za ratne zločine koje je Mekatavi učinio u Prijedoru. Vidjet ćemo kako će tada meketati.

  • Ma pustite covjeka na miru , on ni za zatvora nije.Kada.cuju da dolazi u pritvor smrknuti ce im se
    pred ocima.Ni tamo ga nece…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.