Otkriveno ima li zabilježenih slučajeva koronavirusa u ŽZH – Jabuka.tv

Otkriveno ima li zabilježenih slučajeva koronavirusa u ŽZH

U Županiji Zapadnohercegovačkoj nema zabilježenih slučajeva koronavirusa koji se krajem prosnica pojavio u Kini.

Iz Zavoda za javno zdravstvo te županije kažu kako nije zabilježen nijedan slučaj niti u toj županiji niti u Federaciji BiH.

Kako su naveli, za praćenje ovog virusa i njegovo širnje te eventualne opasnosti koje taj virus izaziva, trenutno je zaduženo Federalno ministarstvo zdravstva.

Resorni ministar u ŽZH-u će u četvrtak u Sarajevu prisustvovati sastanku s predstavnicima Federalnog ministarstva zdravstva kako bi se dogovorili detalji vezani za praćenje svega vezano za koronavirus. Za sada možemo kazati kako u našoj županiji, ali ni u ostatku BiH nije zabilježen nijedan slučaj tog virusa, kazali su za Fenu iz županijskog Zavoda.

Očekuju kako će se na tom sastanku vjerojatno dogovoriti formiranje koordinacijskog tijela županijskih ministarstva zdravstva s federalnim ministarstvom, a to tijelo će se baviti eventualnom pojavom koronavirusa na ovim područjima.

Inače, na internetskim stranicama Zavoda javnost je obaviještena na koji način treba postupati s eventualnim pojavljivanjem tog virusa na ovim prostorima ili putovanjima u mjesta gdje je on prisutan.

(www.jabuka.tv)


11 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.